Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дайте визначення поняття “цироз”?



А. Це масивне розростання сполучної тканини з грубим порушенням структури легенi та її пневматизацiї.

В. Це рубцевi змiни лiнiйно- або вогнищевоподiбної форми, обмеженої поширеностi, iз втратою повiтряностi ураженої дiлянки легенi.

С. Це дифузне розростання сполучної тканини в iнтерстицiї легенi при збереженні структури i пневматизацiї, але iз втратою еластичностi.

D. Це патологiчний стан, який характеризуеться виникненням у легенях бул, дiаметром бiльше 1 см, внаслiдок порушення цiлiсностi мiжальвеолярних перетинок.

Е. Це запальний процес у легеневiй тканинi з ураженням паренхiми.

3. Хворому 51 рiк. Страждає на хронічний алкоголізм. Протягом останніх 7 років флюорографічне обстеження не проходив. Протягом останніх 2 років відзначає постійний кашель з харкотинням, поступово зростаючу задишку, зниження маси тіла, періодичний субфебрилітет. Звернувся до лікаря в зв’язку з появою кровохаркання, болями в груднiй клiтцi, посиленням кашлю з харкотинням. Об’єктивно: над правою легенею - вкорочення перкуторного тону, аускультативно - розсiянi вологi рiзнокалiбернi хрипи. Рентгенологiчно: у верхнiй частцi правої легенi на фонi вираженого фiброзу визначається порожнина розпаду дiаметром 4,0см з перифокальним запаленням навколо, вогнищевi тiнi рiзної iнтенсивностi в обох легенях.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 337 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...