Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА № 57



ВЛАШТУВАННЯ ДІТЕЙ-СИРІТ І ДІТЕЙ, ПОБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

Питання для самоконтролю:

1. Поняття та значення усиновлення.

2. Умови усиновлення. Таємниця усиновлення.

3. Облік дітей, які можуть бути усиновлені. Облік осіб, які бажають усиновити дитину.

4. Порядок усиновлення. Правові наслідки усиновлення.

5. Визнання усиновлення недійсним. Правові наслідки визнання усиновлення недійсним.

6. Скасування усиновлення. Правові наслідки скасування усиновлення. Позбавлення усиновлювача батьківських прав.

7. Поняття опіки та піклування. Умови і порядок призначення опікуна та піклувальника.

8. Права та обов’язки опікуна, піклувальника і дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

9. Припинення опіки та піклування над дитиною.

10. Патронат над дітьми.

11. Правовий статус прийомної сім’ї.

12. Правовий статус дитячого будинку сімейного типу.


МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ І ЗАВДАННЯ ДЛЯ індивідуальНОЇ РОБОТИ студентів

з навчальної дисципліни

«цивільне та сімейне право. особлива частина»

У відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України від 02 червня 1993 року № 161, яким затверджено Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, навчальний процес у вищих навчальних закладах здійснюється у таких формах: навчальні заняття, виконання індивідуальних завдань, самостійна робота студентів, практична підготовка, контрольні заходи.

Індивідуальні завдання з окремих дисциплін (реферати, розрахункової, графічні, курсові, дипломні проекти або роботи тощо) видаються студентам в терміни, передбачені вищим навчальним закладом. Індивідуальні завдання виконуються студентом самостійно при консультуванні з викладачем. Допускаються випадки виконання комплексної тематики кількома студентами.

Індивідуальна робота студентів з навчальної дисципліни «Цивільне та сімейне право. Особлива частина» передбачає написання рефератів. При цьому тематика рефератів повинна відповідати завданням навчальної дисципліни і тісно пов’язуватися з практичними потребами конкретного фаху.

Реферат з навчальної дисципліни «Цивільне та сімейне право. Особлива частина» є найбільш ефективним та результативним видом індивідуальної роботи для студентів як денної, так і заочної форм навчання. При написанні рефератів з навчальної дисципліни «Цивільне та сімейне право. Особлива частина» студенти повинні не лише здійснити реферування теоретичного матеріалу, але й ознайомитись і опрацювати спеціальну літературу та нормативно-правові акти цивільно-правового спрямування, які стосуються обраної теми роботи та провести її детальний теоретико-прикладний аналіз.

Обсяг реферату повинен містити не менше 20-25 сторінок формату А4 (210х297мм) писаного власноручно тексту чи у друкованому вигляді (на комп’ютері) в редакторі Microsoft Word 6.0 і вище для Windows, гарнітура – Times New Roman, величина шрифту в тексті – 14 кегль, міжрядковий
інтервал – 1,5, абзацний відступ – 1,25 см, всі поля – 2 см. В обов’язковому порядку реферат має містити самостійно розроблений студентами план. Також у рефераті мають бути наявні титульний аркуш, вступ, розділи згідно плану, висновки та список використаних при написанні реферату джерел (мінімальна кількість використаних джерел у рефераті - 15). У вступі необхідно розкрити актуальність обраної теми реферативної роботи, предмет, об’єкт, методи дослідження, мету та основні завдання. У висновках мають міститись підсумкові найважливіші узагальнення основного матеріалу, поданого згідно плану реферату. При використанні літературних джерел, слід в обов’язковому порядку робити на них посилання у квадратних дужках (або в міру посилання, або в алфавітному порядку) із зазначенням порядкового номера та цитованої сторінки, а також у списку використаних джерел вказувати: для періодичних видань – прізвище та ініціали автора статті, її назву, найменування, рік, номер та сторінки; для книг - прізвище та ініціали автора, назву книги, місто, видавництво і рік видання книги, сторінки. Реферати, оформлені з порушенням встановлених вимог, не будуть зараховані.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...