Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самостійна робота 3



Самостійні заняття студентів передбачають вивчення програмного матеріалу за рекомендованою літературою, виконання домашніх завдань. Домашні завдання пропонуються у вигляді індивідуальних письмових робіт до яких входить самостійна підготовка гри на прикладі вивченого матеріалу, з урахуванням вікових особливостей, їх підготовленості і умов проведення.

1 Підготувати 5 конспектів з українськими народними рухливими іграми.

2 Підготувати 5 конспектів з українськими народними рухливими іграми.

3 Підготувати 5 українських народних забав.

"Бій півнів"

Місце проведення: спортивний майданчик.

Опис гри. На землі (підлозі) креслять коло діаметром 2 м. Гравців поділяють на дві команди, і вони стають у дві шеренги біля кола одна проти одної. Каштани посилають по одному гравцю зі своїх команд у коло. Кожний з них стає на одну ногу, другу підтягує, руки кладе на спину. За сигналом "півні" починають виштовхувати плечем і тулубом один одного з кола, причому намагаються не оступитись. Кому це вдається, той вважається переможцем і виграє одне очко для своєї команди. Гра триває доти, поки всі не побувають у ролі півнів.

Правила гри. Виграє команда, гравці якої більше разів були переможцями.

Якщо учасник, який перебуває у колі, стане на обидві ноги, він уважається переможеним. Якщо ж під час виштовхування обидва гравці вийдуть з кола, перемога нікому не присуджується, а на їхнє місце йде наступна пара. Під час поєдинку не дозволяється забирати руки з-за спини.

Примітка. Цю гру можна проводити й без розподілу на команди. Гравці за бажанням виходять усередину кола на змагання. Переможець залишається, а проти нього виходить новий гравець, який бажає помірятися силою.

"М'яч у повітрі"

Місце проведення: спортивний майданчик.

Інвентар: волейбольний м'яч.

Підготовка до гри. Гравці стають колом, на невеликій відстані один від одного. До середини кола входить ведучий.

Опис гри. Гравці, які стоять по колу, перекидають волейбольний м'яч один одному в різних напрямках. Ведучий намагається доторкнутися до м'яча або впіймати його. Коли ведучому пощастить це зробити, він міняється місцем з тим гравцем, який невдало кинув м'яч або дав змогу ведучому доторкнутися до м'яча.

Правила гри. Ведучому дозволяється доторкнутися до м'яча незалежно від того, де перебуває м'яч – у повітрі чи в руках гравця. Якщо м'яч кинуто за межі поля, то ведучим стає той гравець, який останнім доторкнувся до нього. Не дозволяється затримувати м'яч у руках більше трьох секунд.

Примітка. Гра проходить цікаво, коли кількість учасників невелика. Якщо в групі 40 чоловік, то їх краще поділити на 3-4 команди.

Удосконалюються навички володіння технікою гри в баскетбол (волейбол). Розвивається точність рухів, спритність, погодженість дій, координація рухів.

"Біг командами"

Місце проведення: спортивний майданчик.

Опис гри. Дві команди шикуються в колону по одному. Кожний гравець тримає за пояс товариша, який стоїть попереду. Перед командами проводять стартову лінію. На відстані 15-20 м від неї напроти кожної команди ставлять прапорець або стояк. За сигналом учителя гравці кожної команди, не порушуючи строю, біжать до своєї позначки, оббігають її і повертаються за стартову лінію.

Правила гри. Переможцем уважається команда, гравці якої, зберігши стрій, пробігли всю дистанцію і раніше перетнули стартову лінію.

"Наступ"

Місце проведення: спортивний майданчик.

Опис гри. Учнів поділяють на дві команди і шикують за лініями на протилежних кінцях майданчика, обличчям один до одного. Відстань між лініями 30м. За сигналом керівника гравці однієї команди беруться за руки і йдуть вперед, додержуючись рівняння. Це команда наступаючих. Коли до гравців протилежної команди залишається 2-3 кроки, подається сигнал. Наступаючі роз'єднують руки, повертаються кругом і біжать за свою лінію. Гравці другої команди намагаються заквачити їх.

"Гонки буксирів"

Місце проведення: спортивний майданчик.

Опис гри. Гравці поділяються на пари. Перші у парах тягнуть на буксирі других (за руки), рухаючись спиною вперед до встановленої межі. Другі нерухомо лежать на воді в положенні на спині, простягнувши руки вгору. Повертаються назад, помінявшись ролями.

Правила гри. Перемагає пара, яка першою перетне стартову лінію.

"Суха лоза"

Місце проведення: спортивний майданчик.

Опис гри. Учасники гри стають парами. Перші в парах, зігнувшись, руками впираються у коліно виставленої вперед ноги. Другі, перестрибують через перших, міняються ролями і так рухаються до фінішної лінії.

Правила гри. Перемагає пара, яка найвправніше виконала завдання.

"Перетяжка"

Місце проведення: спортивний майданчик або зал.

Інвентар: гімнастичні палиці.

Опис гри. Гравці діляться на дві рівні команди: одні залишаються в сінях, а інші виходять на вулицю. Межа між ними – поріг. Передні беруться за довгу і рівну палицю, яку потрібно з усіх сил тягти до себе. Партнери, зрозуміло, допомагають їм. Ті, що перетягли і виграли, отримують назву "ангели", а ті, що програли – "грішники".





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 494 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...