Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До пристроїв внутрішньої пам’яті відносяться



1. Оперативна пам'ять.

2. Постійна пам'ять.

3. Енергонезалежна пам'ять.

Оперативна пам’ять RAM (Random Access Memory) - це робоча ділянка для процесора і використовується для швидкого обміну інформацією (командами та даними) між процесором та іншими пристроями. До неї завантажується програма чи кілька програм, з якими працює користувач.

Рис.5-Оперативна пам’ять
Коли користувач запускає програму, вона завантажується до оперативної пам’яті, і лише після цього процесор виконує команди цієї програми. Також в оперативній пам’яті знаходиться інформація, яку обробляє процесор і туди заносяться результати цієї обробки. Вона є тимчасовим сховищем, тому дані і програми в ній зберігаються лише при увімкнутому живленні комп’ютера або до натиснення кнопки перезавантаження (Reset). Тому, перед вимиканням чи перезавантаженням комп’ютера слід зберегти всі результати своєї роботи на певний носій інформації, що може зберігати інформацію тривалий час (жорсткий диск, флеш-накопичувач тощо). Також, на випадок раптового вимикання живлення, варто кожних 10-15 хвилин зберігати дані, з якими працює користувач.

Назва «оперативна» свідчить, що цей пристрій працює дуже швидко і процесор не гає часу під час обробки інформації. Важливою характеристикою оперативної пам’яті є об’єм. Чим він більший, тим більше програм можна запустити на комп’ютері одночасно і робити складні операції (обробка зображень, перегляд відеофільмів, сучасні ігри, робота з надвеликими базами даних тощо).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 694 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...