Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лікувальні заходи



Під час проведення лікувальних заходів необхідно враховувати характер захворювання тварини або птиці: є загроза здоров’ю людини чи немає? Тому гігієна праці та заходи безпеки суттєво залежать від того, на що тварина (птиця) хвора: зооантропоноз чи інше захворювання.

Вимоги безпеки при поводженні з тваринами, хворими на зооантропонози, повинні бути більш жорсткими. Для лікування використовують тільки ліцензійні, затверджені препарати, що мають відповідні супроводжувальні документи. До роботи, пов’язаної зі збереженням, відпуском та застосуванням лікарських засобів, допускаються особи, що мають вищу або середню спеціальну ветеринарну чи фармацевтичну освіту.

При виявленні тварин, хворих на зооантропоноз, адміністрація господарства повинна повідомити про це ветеринарну та медичні служби району (області), а хворих тварин ізолювати. Приміщення, у яких проводиться лікування, повинні бути обладнанні фіксаційними засобами, спеціальними шафами для збереження апаратури, приборів, інструментів та ін. До роботи по догляду за заразнохворими тваринами допускаються особи тільки додатково проінструктовані про правила особистої безпеки, поводження з такими тваринами та заразним матеріалом. З них формується постійно діюча бригада, яка затверджується керівником господарства, при цьому за працівниками встановлюється постійний медичний контроль. Особи, молодші 18 років, а також вагітні чи жінки, що годують грудьми дітей, до такої роботи не допускаються. Вхід на територію ізолятора зайвим особам не дозволяється. Працівники, що обслуговують заразнохворих тварин, повинні не рідше одного разу на квартал проходити медичне обстеження, а при наявності клінічних ознак на зооантропоноз направлятися на ретельне дослідження. Персоналу, що працює в таких бригадах, крім спецодягу і спецвзуття, видають також санітарний одяг і взуття, які повинні після закінчення роботи зніматися і зберігатися в спеціальних шафах. Весь спецодяг і спецвзуття щоденно обов’язково дезінфікують під наглядом ветлікаря.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 509 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...