Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 9. Класифікація ринків і загальні ознаки їх функціонування



Принципи класифікації ринків. Ринок предметів споживання

Сучасний ринок пізнати неможливо без глибокого аналізу його структури, тобто елементів, з яких він складається і які взаємодіють між собою.

Складовими елементами ринку є: - ринок предметів споживання; - ринок виробничих ресурсів — землі, робочої сили і засобів виробництва; - ринок капіталів (капітальних благ); - ринок фінансово-кредитних ресурсів; - фондовий ринок; - ринок науково-технічних розробок та інформації.

Один з найважливіших компонентів суспільного ринку ринок предметів споживання, призначений для задоволення різноманітних особистих потреб людей. На ринку споживчих товарів функціонують товари особистого споживання. Вони поділяються на дві великі групи: матеріальні блага і послуги. Матеріальні блага задовольняють особисті потреби людей своїми фізичними, хімічними і біологічними властивостями.

Усезростаючу роль на ринку споживчих товарів виконують послуги Послуги — відповідна діяльність людини, що спрямована на задоволення особистих потреб, але не набуває речовинно-матеріальної форми.

· оптова і роздрібна торгівля;

· транспорт і зв'язок;

· освіта, культура та мистецтво;

· кредитно-фінансові;

· комунальні послуги;

· потреби відпочинку та туризму.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 498 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...