Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка і проведення Олімпійських ігор



МОК доручає організацію ОІ НОК країни, де знаходиться місто-організатор, а також самому місту-організатору. НОК несе відповідальність за створення з цією метою Організаційного комітету (ОКОІ), який з моменту утворення звітується безпосередньо Виконкому МОК.

ОКОІ має статус юридичної особи у своїй країні. До нього входять член або члени МОК для країни, президент і генеральний секретар НОК, як мінімум один представник, визначений місто-організатором, представники органів влади.

Діяльність ОКОІ регламентується Олімпійською хартією, угодою між МОК, НОК та містом-організатором, нормативними актами та інструкціями Виконкому МОК.

НОК, ОКОІ та місто-організатор несуть спільну та індивідуальну відповідальність за усі проведення ОІ. Фінансову відповідальність беруть на себе виключно місто-організатор та ОКОІ. МОК за проведення і організацію ОІ не несе жодної фінансової відповідальності.

Позбавлення права на організацію і проведення Ігор

У випадку не дотримання Олімпійської хартії чи інших нормативних актів МОК, невиконання взятих на себе НОК, ОКОІ чи містом-організатором обов’язків, МОК має право у будь-який момент позбавити місто-організатор, ОКОІ і НОК права на організацію ОІ, зберігаючи за собою право на компенсацію за збитки, спричинені скасуванням ОІ. У цьому випадку НОК, ОКОІ та місто-організатор не мають права вимагати від МОК будь-якої компенсації.

Напрями діяльності ОКОІ:

· забезпечити рівні умови для кожного виду спорту в програмі Ігор, а також забезпечити проведення змагань відповідно до правил міжнародних спортивних федерацій;

· не допустити проведення політичних демонстрацій чи мітингів у місті, де проводяться Ігри, чи в його околицях;

· вибрати, а в разі потреби і створити відповідні спортивні спорудження, а також забезпечити все необхідне устаткування й оснащення;

· розмістити спортсменів, що обслуговує персонал і офіційних представників;

· організувати медичне обслуговування;

· вирішити транспортні проблеми;

· задовольнити потреби засобів масової інформації для того, щоб забезпечити належне висвітлення Ігор;

· організувати культурні заходи, що є невід'ємним компонентом проведення Олімпійських ігор;

· надати заключний звіт про проведення Ігор на двох офіційних мовах і поширити його протягом двох років після закінчення Ігор.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...