Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні приклади природних ресурсів



Під природними ресурсами розуміють природні об’єкти та явища, що можуть використовуватися тепер, в минулому і майбутньому для прямого і непрямого споживання. Вони сприяють створенню матеріальних скарбів. Сюди входять такі природні ресурси як атмосферне повітря, вода, грунт, мінеральні ресурси, рослини, тварини, тощо.

Природні ресурси можна поділити на вичерпні та невичерпні.

До вичерпних ресурсів належать такі, запаси яких можуть зменшитися та зникнути внаслідок їх використання людиною або дії на них. До невичерпних належать ресурси, нестача яких зараз і в видимому майбутньому не загрожує.

 
 

 
 

слини, тварини, корисні копалини сонячна радиація,

вода, повітря вітер, хвилі

Вичерпні ресурси у свою чергу розділяються на відновлені і невідновлені. Відновлені – це усі природні ресурси, що перебувають у межах біосферного кругообігу речовин, вони здатні до самовідновлення за строки, які можна співставити з темпами господарчої діяльності людини. Рослинні, водні, повітряні ресурси належать до цього типу. Невідновлені – це ресурси, які не здатні до самовідновлення – мінеральні ресурси, паливо.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 490 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...