Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення формули



Для введення нескладної формули треба розмістити курсор у позицію вставляння першого символу формули і виконати такі команди:

1. На вкладці Вставлення в групі Символи клацніть стрілку поряд з пунктом Рівняння, а потім виберіть Вставити нову формулу (рис. 6.13). У позиції курсору з’явиться рамка формули, а на стрічці – контекстна вкладка Знаряддя для формул → Конструктор (рис. 6.14).

2. Наберіть формулу, використовуючи потрібні символи і математичні оператори з клавіатури, а також з групи Символи контекстної вкладки Знаряддя для формул → Конструктор. Її розширений вигляд подано на рисунку (рис. 6.15). Можна використовувати також вікно Символ (див. рис. 4.1).

Рис. 6.14. Вкладка Знаряддя для формул → Конструктор

Для набору формули можна використовувати коди символів Юнікоду та математичні елементи автозаміни. Щоб здійснити автозаміну математичним символом, введіть один з потрібних кодів з подальшим розділовим знаком. Наприклад, щоб отримати у формулі «┴» введіть «\above». Коди можна знайти на вкладці Автовведення математичних символів вікна Автозаміна (рис. 4.7).

Рис. 6.15. Вікно Основні математичні знаряддя

При введенні формули програма автоматично перетворить лінійно набрану формулу в двовимірну форму, наприклад 1/2 перетвориться на .





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 640 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...