Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Студентам під час підготовки до зазначених питань необхідно дати стислу характеристику колізійного методу міжнародного приватного права і на цій основі



Студентам під час підготовки до зазначених питань необхідно дати стислу характеристику колізійного методу міжнародного приватного права і на цій основі розкрити сутність і поняття самої колізійної норми, зважаючи на те, що вона в конкретних правовідносинах, ускладнених іноземним елементом, прямо не визначає права й обов’язки сторін, а тільки визначає право якої держави підлягає застосуванню до правовідносин з іноземним елементом. Необхідно розкрити структуру колізійної норми, дати визначення її структурних елементів. Особливу увагу потрібно звернути на види колізійних норм та їх співвідношення з матеріально-правовими нормами міжнародного приватного права.

Розкриваючи питання про типи колізійних прив’язок, варто назвати і детально охарактеризувати ті прив’язки, що одержали найбільш широке закріплення в джерелах міжнародного приватного права, наприклад, особистий закон, закон національності юридичної особи, закон суду тощо.

Останнє питання заняття присвячене проблемі уніфікації колізійних та матеріально-правових норм міжнародного приватного права. З метою повного опрацювання даного питання слід звернути увагу на загальне поняття уніфікації, з’ясувати особливості даного процесу у сфері міжнародного приватного права, визначити види та способи уніфікації, а також основні уніфіковані джерела міжнародного приватного права.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...