Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи економічних досліджень



При виконанні випускної магістерської роботи студенти повинні використовувати як загальнонаукові, так і специфічні методи економічних досліджень.

До загальнонаукових відносяться методи діалектичної та формальної логіки (порівняння, аналіз та синтез, індукція та дедукція, аналогія, розвиток від абстрактного до конкретного, історичне та логічне). Використання цих загальнонаукових методів робить магістерську роботу дійсно науковим дослідженням.

До специфічних методів економічного дослідження відносять статистичні та економіко-математичні, без яких повне дослідження неможливе. Статистичні методи будуються на групуванні досліджуваних об'єктів, узагальненні економічних показників, складанні статистичних таблиць і графіків.

Для повноти та ефективності використання економіко-математичних методів рекомендується застосування комп’ютерних технологій. При цьому можуть бути використані як стандартне програмне забезпечення (для обробки зібраного студентом статистичного матеріалу), так і власні розробки та побудови моделей, макетів, програм тощо.

При викладі матеріалу необхідно додержуватися таких вимог:

- змістовність і конкретність викладання;

- системність і послідовність;

- виділення в тексті окремих абзаців, тому що занадто великі фрагменти не сприяють розумінню викладеного матеріалу;

- завершеність викладення кожної думки;

- виключення тавтології.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...