Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи щодо організації лабораторного контролю за проведенням поточної дезінфекції у дитячих підліткових закладах



1.5.1 Поточна дезінфекція в дитячих підліткових закладах проводиться персоналом цих закладів. Відповідальність за її проведення покладається на керівника та медперсонал закладу

1.5.2 Дана дезінфекція здійснюється у групах (класах), де виявлені інфекційні хворі, а також під час карантину. У решті груп (класів) посилюються вимоги до дотримання санепідрежиму. Обробці підлягають приміщення загального користування (їдальня, санвузли, коридори, спортзал, медичний кабінет тощо). В закладі створюється місячний запас дезінфекційних засобів, укомплектовується протипедикульозна укладка.

1.5.3 Виділяється окреме приміщення або куток для зберігання та приготування дезінфекційних препаратів, недоступний для дітей.

Працівники відділень ДУ «Черкаський ОЛЦ ДСЕС України» спільно з фахівцями Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області приймають участь у вибірковому контролі дитячих і підліткових навчальних закладах по епідемічних показниках. Бактеріологічні змиви - не менше 20, проби дезінфекційних засобів - не менше 3, експрес-методи на залишки дезінфектантів - не менше 10 проб.

1.5.4 Питома вага висіву непатогенної мікрофлори - не більше 2%, кількість дезінфекційних розчинів із заниженою концентрацією - не більше 5%, незадовільних показників з експрес-методів на залишки дезінфектантів - не більше 3%.

1.6 З метою виявлення та своєчасного усунення недоліків необхідно щомісячно проводити аналіз по основним показникам проведення: госпіталізації інфекційних хворих; заключної дезінфекції в осередку інфекційних захворювань; поточної дезінфекції в домашніх осередках, дитячих підліткових закладах (таблиці 28, 29 звітної форми № 40-р).

1.7 Щомісячно до 06 числа подавати у відділення дезінфектології дані про проведення заключної дезінфекції в осередках інфекційних хвороб та рух дезінфекційних засобів по відділенню та ЛПЗ, а щорічно до 10 липня інформацію про стан дезінфекційних та стерилізаційних заходів за І півріччя (таблиці 28, 29, 30 звітної форми № 40-здоров) і додатково щодо обсягу камерної дезінфекції в ЛПЗ після випису перехворілих, лабораторному контролю за вмістом АДР в дезінфекційних засобах і робочих розчинах, бакдосліджень розчинів на контамінацію мікрофлорою, досліджень щодо резистентності мікроорганізмів до дії дезінфекційних засобів та бактеріологічного контролю роботи дезінфекційних камер.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 293 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...