Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема в інформаційної базі 1С «Підприємство» 8.2



Лабораторна робота № 25

Мета: Вивчити теоретичні відомості з обліку ОСББ. Освоїти методику формування операцій з обліку ОСББ. Освоїти методику формування звітів по обліку ОСББ в програмі «1С:Бухгалтерія 8.2».

Обладнання та програмне забезпечення: ПЕС, інтегрований пакет програм Microsoft Office; програма «1С:Бухгалтерія 8.2».

Основні теоретичні відомості Загальні відомості про програму

Поняття ОСББ, сутність, характеристика, особливості обліку.

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) є неприбутковою організацією. Створюється на підставі рішення загальних зборів мешканців будинку. Діяльність ОСББ регулюється законами і постановами уряду України.
Основний документ, на підставі якого діє ОСББ, - це статут. У статуті передбачено всі статті доходів і витрат ОСББ. Вищим органом управління в ОСББ є загальні збори мешканців. Також органами управління є правління та ревізійна комісія, які повинні звітувати перед загальними зборами про діяльність ОСББ.
Внески членів ОСББ надходять на розрахунковий рахунок і можуть витрачатися на стандартні потреби ОСББ з обов'язковим додатком звітних документів про витрати.


Бухгалтерський облік в ОСББ має свою специфіку. У зв'язку з тим, що рахунки плану рахунків не використовуються в повному обсязі пропонується застосовувати скорочений план рахунків для ОСББ (таблиця1). При створивши ОСББ будинок береться на баланс. Цьому повинна передувати інвентаризація будинку. Інвентаризація необхідна, для того щоб ОСББ отримало всю необхідну технічну документацію, що враховує всі перепланування та переобладнання будинку і описує поточний стан будинку. Повинен також бути складений акт прийому - передачі будинку у колишнього власника. І якщо є невиконані роботи, то колишній власник зобов'язаний перерахувати гроші на ремонтні роботи.


Хід виконання:

Відповісти на питання та виконати вправи, задачі.

Вправи:

1 Ввімкнути комп’ютер.

2 Запустити програму 1С «Підприємство 8.2»

Питання для самоконтролю знань:

Зміст звіту:

1 Продемонструвати виконану роботу викладачеві.

2 Надати короткий опис відповідей на контрольні питання.

3 Роздрукувати всі первинні документі.

4 Зробити, в ході виконання завдань скріншоти.

Опис основних операцій за розрахунками в ОСББ
Для налаштування програми необхідно заповнити довідники рисунок1.

Рисунок 1 Перелік основних довідників в автоматизації ОСББ

Довідник Статті руху грошових засобів призначений для класифікації операцій з грошовими коштами організації. При формуванні платіжних документів (платіжних доручень, касових ордерів) необхідно вказувати відповідну статтю руху грошових коштів. Довідник статей викликається з пункту меню Довідники - Статті руху грошових коштів (рисунок2).


Рисунок 2 Екрана форма вікна довідника Стаття руху грошових коштів

Порядок відображення статей у довіднику і звітах можна налаштувати за допомогою спеціального майстра, який викликається по кнопці Налаштування порядку з командній панелі форми списку. Довідник Контрагенти можна викликати з пункту головного меню Довідники - Контрагенти.

Редагування і введення інформації про новий контрагента проводиться в окремому діалоговому вікні. Форма довідника Контрагенти містить реквізити, необхідні для опису основних характеристик юридичної або фізичної особи, перелік договорів, укладених з контрагентом, список контактних осіб контрагента.



Довідник Фізичні особи призначений для зберігання інформації про фізичних осіб, що контактують або працюють в організації, і використовується для визначення кола осіб, що ініціюють вихідні платежі. Перегляд і редагування довідника Фізичні особи доступно з форми списку, яку можна викликати з пункту меню Довідники - Фізичні особи.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 1035 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...