Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Представлення у спільний доступ папок і файлів по мережі



Іншим шляхом представлення у спільний доступ ресурсів є робота з ними через мережу із іншого комп’ютера.

Щоб представити у спільний доступ папку потрібно визвати її властивості або клацнути на ній правою клавішею миші. Потім вибрати блок „Сетевой общий доступ и безопасность” у якому поставити галочку у полі „Открыть общий доступ к этой папке” (рис. 2.6).

Рисунок 2.6. Папка із активованим мереженим спільним доступом

У полі „Имя общего ресурса” можна задати ім’я папки по мережі. При цьому ім’я папки на локальному комп’ютері не зміниться.

При такому спільному доступі зареєстровані користувачі можуть читати інформацію із цієї папки. наприклад копіювати з неї файли, відкривати документи. Але змінювати файли у цій папці вони не можуть.

Щоб змінювати папки по мережі можна встановити фляжок на полі „Разрешить изменение файлов по сети” (рис. 2.6). Активація такої опції дозволяє мережним користувачам отримувати повний доступ до файлів у цій папці. Зокрема вони можуть змінювати, створювати або видаляти файли та папки.

Слід відмітити, що параметр „Открыть общий доступ к этой папке” недоступний для системних папок „Documents and Settings”, „Programs Files” і „Windows”, а також для папок профілів інших користувачів.

Як же переглянути представлені у спільний доступ ресурси віддаленого комп’ютера? Спочатку потрібно знайти комп’ютер у мережі. Для того щоб знайти якийсь комп’ютер у мережі потрібно скористатись вмонтованою у Windows утилітою пошуку комп’ютера. Для її визову потрібно натиснути правою клавішею миші на піктограмі „Сетевое окружение”, що знаходиться на робочому столі та вибрати „Поиск компьютеров...” (рис. 2.7).





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...