Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шинні конструкції відкритих розподільних пристроїв



У відкритих розподільних пристроях 35 кВ і вище ошиновка виконується гнучкими проводами круглого перетину з метою підвищення коронної напруги й зниження втрат на корону. У розподільних пристроях 330 кВ і вище кожна фаза для зменшення коронирования виконується двома, трьома й більше проводами, тобто застосовуються розщеплені проведення, малюнок 4.8.

Малюнок 4.8 - Розташування розщеплених проводів

Відстань між проводами в розщепленій фазі а приймається рівним 40 див.

Гнучкі токопроводы для з'єднання генераторів і трансформаторів з розподільним пристроєм 6-10 кВ виконуються пучком проводів, закріплених по окружності в кільцях-обоймах, малюнок 4.9.

Малюнок 4.9– Гнучкі підвісні токопроводы

Два проведення з пучка - сталеалюминевые - несуть в основному механічне навантаження від власної ваги, льоду й вітру. Інші проведення - алюмінієві є струмоведучими.

Перетину окремих проводів у пучку, згідно ПУЭ, рекомендується вибирати, можливо, більшими (500, 600 мм2), тому що це зменшує число проводів і вартість токопровода. Такі токопроводы підвішують на гірлянді із двох ізоляторів з однієї сторони на стіні машинного залу, а з іншого боку - на порталі трансформатора, малюнок 4.9.

Спуски токопровода через прохідні ізолятори з'єднуються з однієї сторони з генератором, а з іншого боку - з виводами трансформатора й закритого розподільного пристрою. За допомогою гнучких токопроводов можуть перекриватися значні відстані; при відстані понад 35 м застосовуються проміжні опори.

Відстань між гнучкими токопроводами різних фаз приймається 3 - 4 м; для виключення схлестывания між проводами фаз через кожні 6 - 8 м установлюються дистанційні розпірки.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 377 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...