Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. до виконання лабораторних робіт “Дослідження оптичних теодолітів” з курсу “геодезичні прилади”



до виконання лабораторних робіт
“Дослідження оптичних теодолітів”
з курсу “геодезичні прилади”

для студентів II курсу
спеціальності 6.070900 “Геодезія”
денної та заочної форм навчання

Кривий Ріг

2004 р.

Укладачі: кандидати техн. наук, доц.: В.Я. Тарапата, О.Б. Мазикіна

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри, д-р техн. наук В.В. Перегудов

Рецензент: ст. викл. С.М. Брусник

Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт “Дослідження оптичних теодолітів” з курсу “геодезичні прилади” для студентів II курсу спеціальності 6.070900 “Геодезія” денної та заочної форм навчання містять методику виконання досліджень оптичних теодолітів та сприяють кращому засвоєнню теоретичного матеріалу. Вказівки складені згідно з навчальною програмою дисципліни та мають на меті навчити студентів працювати з оптичними теодолітами та самостійно виконувати їх дослідження.

Розглянуто Схвалено
на засіданні на методичній раді
кафедри геодезії гірничого факультету

Протокол № 8 Протокол № 5
від 23. 01. 2004 р. від 30. 01. 2004 р.

Дослідження теодолітів поділяються на повні і неповні. Повні дослідження виконуються в спеціальних умовах (перед випуском теодоліта із заводу, після капітального ремонту) і при його експлуатації - не рідше за один раз у два роки.

Згідно державних стандартів дослідження поділяються на державні контрольні, приймально-здавальні, періодичні і контрольні. Одержані результати досліджень вносять в паспорт приладу. Слід зазначити, що перевірочної схеми для теодолітів не існує, обов'язковість виконання того або іншого виду перевірки залежить від типу теодоліта, умов його застосування, а також від стадії життєвого циклу приладу (розробка, серійне виробництво, ремонт або експлуатація).

Неповні дослідження виконуються перед польовими роботами і вони включають:

1. Дослідження систематичних помилок оптичного мікрометра і визначення помилок поєднання штрихів лімба;

2. Дослідження рена оптичного мікрометра;

3. Дослідження ексцентриситету алідади горизонтального кола;

4. Дослідження ексцентриситету горизонтального кола.

В кінці кожної виконаної лабораторної роботи повинні бути зроблені висновки за результатами досліджень. Мета робіт – набути навичок і умінь в дослідженні приладів, які будуть необхідні студентам при проведенні топографо-геодезичних робіт.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 186 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...