Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основи бухгалтерського обліку



Питання Європейського вибору України постало одночасно з відновленням її незалежності. Сьогодні цей курс став офіційним зовнішньополітичним курсом нашої держави.

Повернення України до Європи є природним та історично обумовленим. Шлях до євроінтеграції об’єктивно співпадає з пріоритетами внутрішнього державотворення. Він передбачає реальне забезпечення та захист основних прав та свобод людини, створення правової, соціальної та демократичної держави, яка посідає гідне місце у світовому співтоваристві.

На сьогодні перед Україною стоїть завдання здійснити послідовне та виважене реформування економічних та соціальних сфер, спрямованих на досягнення нею успіху на шляху у просуванні до Європейського Союзу, наближення законодавства України до законодавства ЄС, реалізації положень Угоди про партнерство і співробітництво між Україною і Європейським Союзом та його державами-членами, а також врегулювання існуючих проблемних питань у двосторонніх політичних та економіко-торговельних відносинах.

Право Європейського Союзу – інструмент економічної та політичної інтеграції країн Європи, засіб побудови і консолідації Європи, зокрема спільного ринку товарів, робочої сили, капіталів та надання послуг.

У результаті вивченя навчальної дисципліни студенти повинні

Знати

- основні теоретичні засади правового регулювання європейської інтеграції;

- загальні принципи та джерела права ЄС;

- організаційно-правовий механізм ЄС;

- систему правового захисту в рамках Європейського Союзу;

- специфіку імплементації норм права Євросоюзу у внутрішні правопорядки країн-членів і третіх країн;

- сучасну правову регламентацію відносин Європейського Союзу з Україною.

Уміти

- застосовувати отримані знання для вирішення практичних завдань, пов’язаних з розбудовою відносин України з Євросоюзом;

- знати і системно аналізувати джерела права ЄС;

- оцінювати стан відповідності законодавства України з правом Євросоюзу;

- орієнтуватися в літературі та аналітиці за фахом.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 153 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...