Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лебідка



Установлена на машині лебідка призначена для самовитягування машини, яка застрягла при подоланні важкопрохідних ділянок місцевості, а також для витягування інших застряглих однотипних об'єктів у межах тягових зусиль, на які розрахована лебідка.

Граничне тягове зусилля на гаку троса при однорядному намотуванні троса на барабан 4400-6000 кгс, зменшується воно в міру збільшення радіуса намотування троса на барабан. Із застосуванням блоку, наявного в комплекті приналежностей машини, це зусилля подвоюється.

В експлуатації варто користуватися лебідкою із застосуванням блоку.

Лебідка встановлена в носовій частині корпуса машини. Привід лебідки здійснюється карданними валами від правого двигуна через коробку передач і коробку відбору потужності, змонтовану на правій роздавальній коробці.

Для роботи з лебідкою в носовій частині корпуса машини є два люки: у нижньому носовому листі - люк для видачі троса лебідки, по краях якого встановлені напрямні ролики, і в середньому носовому листі (над лебідкою) - люк для доступу до запору кришки люка видачі троса, рукоятки муфти включення барабана й для технічного обслуговування лебідки.

Лебідка складається з:

- черв'ячного редуктора

- барабана

- траверси,

- троса з гаком

- механізму включення барабана й косинців кріплення лебідки

Редуктор лебідки складається з:

- картера

- черв'ячної пари

- вала редуктора

В картері редуктора є три отвори, закритих різьбовими пробками:

зверху – маслоналивне

збоку – контрольне

знизу - маслосливне





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 368 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...