Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота системи охолоджування



Робота системи охолодження обох двигунів машини аналогічна. При працюючому двигуні водяний насос 4 подає охолоджену в радіаторі і в теплообміннику рідину

у нижні частини водяних сорочок блоків двигуна і далі у внутрішні порожнини сорочок. З сорочок блоків рідина поступає у водяні сорочки головок блоків, де омиває свод камер згорання циліндрів і випускні канали головок. З правої головки блоку рідина поступає в правий подовжній канал водяної сорочки впускної труби і з неї до гнізда термостата. З лівої головки блоку рідина поступає в лівий подовжній і центральний канали водяної сорочки впускної труби, омиває і підігріває канали, по яких горюча суміш поступає в циліндри двигуна, і потім прямує до гнізда термостата.

З водяних сорочок головок блоків двигунів охолоджуюча рідина поступає також у водяні сорочки повітряних компресорів і від них — у водяні насоси.

При повністю відкритому термостаті (температура охолоджуючої рідини вища за 91ºС) вся рідина проходить по великому кругу циркуляції (насос — сорочка охолоджування двигуна — клапан термостата—радіатор — теплообмінник — насос)

При повністю закритому термостаті (температура охолоджуючої рідини нижча за 78°С) вся рідина циркулює по малому кругу, тобто минувши радіатор і теплообмінник.

При температурі охолоджуючої рідини 78 — 91ºС, коли клапан термостата відкритий частково, охолоджуюча рідина циркулює одночасно по великому і малому кругах.

При русі по суші потік охолоджуючого повітря, що всмоктується вентиляторами, поступає через жалюзі повітропритоку у відділення силової установки, обдуває двигуни, проходить через водяні і масляні радіатори і викидається назовні через жалюзі повітровідтоку.

При русі машини на плаву жалюзі повітропритоку і повітровідтоку закриваються щоб уникнути попадання води у відділення силової установки, а охолоджування двигунів здійснюється теплообмінниками, через які в цьому випадку проходить забортна вода.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 560 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...