Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Випуск дизельного палива для швидкохідних двигунів і ГТД наземної техніки передбачений ГОСТ 305-82



По цьому ГОСТу маркировка палива характеризує насамперед сезонність його застосування: Л- літнє, З- зимове, А- арктичне.

Всі марки дизельних палив випускають двох видів: у мало сірчаному (вид 1) –вміст сірки не більш 0,2%, та сірчаному (вид 2) –вміст сірки не більш 0,5% для літнього та зимового палива та 0,4%- для арктичного.

Відповідно стандартів дизельне пальне має умовні позначення, у яких вказують найбільший вміст сірки, крім того, в умовній позначці літнього пального відмічається температура спалаху. а в зимових - температура застигання.

Важливі експлуатаційні значення мають такі властивості палива, як:

- прокачуємість;

- пускові властивості;

- нагаро утворчі властивості;

- корозійна агресивність;

- вогненебезпечність;

- самосполахуємість.

Самосполахуємість дизельного палива характеризується цетановимчислом.

Реактивні палива виготовляють з керосинових дистилятів прямої перегонки нафти, які пройшли вилучення сірки, гідроочищення і мають температуру кипіння від 135 до 280оС.

При перегонці мало сірчаних нафт отримують палива марки Т-1, а при перегонці сірчистих нафт - паливо марки ТС-1.

Паливо марки РТ являється термостабільним, використовується для надзвукових літаків.

Реактивні палива використовують для ГТД, а також допускається використовувати їх як дублюючі марки палива для двигунів БМП та як резервне для БТР-80.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 702 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...