Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичного заняття № 9



Тема: Оцінка особистих якостей управлінця – підприємця.

Мета: навчитися визначати та оцінювати якості, якими повинен володіти управлінець-підприємець на сучасному етапі..

ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЗАНЯТТЯ СТУДЕНТ ПОВИНЕН:

ЗНАТИ ВМІТИ
- методи визначення придатності до управлінської діяльності; - шляхи самоуправління та самовдосконалення менеджера; - типи керівників та їх особливості; - основні чинники та якості менеджера в сучасних умовах. - визначати ролі керівника; - будувати модель сучасного менеджера; - визначати та оцінювати функції, типові завдання діяльності та уміння, якими повинен володіти менеджер різних сфер діяльності; - розробляти програму самовдосконалення менеджера та оцінювати її якісні результати  

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАНЯТТЯ:

1. Схема моделі сучасного менеджера.

2. Таблиця „Якісні результати самовдосконалення”.

3. Тестові завдання.

4. Інструкційна карта практичного заняття.

5. Зошит для практичних робіт.

Х і д р о б о т и:

Завдання 1. Діагностичні тести

Методика його виконання

Формування менеджера здійснюється за допомогою активного саморозвитку. Основу вибору відповідних напрямків саморозвитку становлять самоспостереження, критична самооцінка, інформація, отримана із зовнішніх джерел. Успішна діяльність менеджера неможлива без постійного джерела критичної інформації про себе.

Слід зазначити, що внаслідок відомих причин кількість об'єктивної інформації, яку менеджер отримує про себе, обернено пропорційна рівню його посади - чим вища посада, тим менше критичної інформації про себе менеджер отримує.

Важливою для менеджера є здатність до саморефлексії, тобто потреба та уміння самопізнання, яке проявляється у безперервному русі від менш повної до більш повної інформації про себе.

Вирішувати проблеми, пов'язані з дефіцитом об'єктивної інформації, дозволяють психодіагностичні тести. Тести самооцінки допомагають краще пізнати себе, виявити сильні і слабкі сторони, визначити стартові умови та діапазон творчого потенціалу. Доброзичливе і неупереджене ставлення до тестування допоможе у прагненні до самовдосконалення.

Тести підібрано таким чином, що вони можуть характеризувати особистісні і ділові риси людини. Такі тести не можна назвати суто психодіагностичними, адже вони дають здебільшого загальні і приблизні характеристики, але за їх допомогою можна отримати інформацію до самопізнання, самовдосконалення і самоконтролю. Не можна стверджувати, що вони дадуть точні заміри властивостей, але оцінки будуть достатньо реалістичними. І якщо результати тестування не завжди леститимуть Вам, не впадайте у відчай. Людина за бажанням може викорінити свої недоліки і розвинути потрібні риси до необхідного рівня. Головне - бути самокритичним і відповідати на питання щиро та відверто (дійсно, навіщо обманювати себе?). Лише у цьому випадку можна розраховувати на об'єктивну оцінку і достовірний результат тестування.

Перелік діагностичних тестів:

1. ЧИ ОРГАНІЗОВАНА ВИ ЛЮДИНА?

2. ЧИ РІШУЧІ ВИ?

3. ЧИ ВМІЄТЕ ВИ СЛУХАТИ?

4. ЧИ АГРЕСИВНІ ВИ?

ВАШ СПОСІБ ЖИТТЯ

ВАША АДАПТОВАНІСТЬ

7. ЧИ ДОСТАТНЬО ВИ АКТИВНІ?

8. СХИЛЬНІСТЬ ДО ДІЛОВОГО РИЗИКУ, ПІДПРИЄМНИЦТВА

9. УВАЖНІСТЬ

10. ЧИ ВМІЄТЕ ВИ СЕБЕ КОНТРОЛЮВАТИ?

11. УЧАСТЬ У КОЛЕГІАЛЬНОМУ ПРИЙНЯТТІ РІШЕННЯ

12. ЧИ ЗДАТНІ ВИ СПРАВЛЯТИ ВПЛИВ НА ІНШИХ?

13. НАСКІЛЬКИ ВИ САМОСТІЙНІ?

14. НАСКІЛЬКИ ВИ ОБ'ЄКТИВНІ?

15. ЧИ Є У ВАС ЗАДАТКИ КЕРІВНИКА?

У зошиті зазначте номер тесту, номери запитань. Поряд з номером запитання проставляйте відповідь. Після проведення необхідних підрахунків підрахуйте підсумкові бали і стисло занотуйте відповідний висновок.

Завдання 2. Тести для само оцінювання.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...