Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ступені готовності інженерних загороджень



Інженерні загородження влаштовуються в першому і в другому ступенях готовності.

Перший ступінь - загородження приведені у повну бойову готовність:

• у мінних полях міни встановлені та остаточно споряджені, керовані міни переведені у бойовий стан;

• огородження мінних полів зняті;

• на об'єктах, що плануються до зруйнування, підривні заряди встановлені, в них вставлені детонатори, підривні мережі підготовлені;

• об'єктні та протитранспортні міни встановлені й замасковані, підривники переведені у бойовий стан;

• у комбінованих загородженнях мінно-вибухові засоби, що встановлені остаточно споряджені, а проходи та переходи через них заміновані.

В першому ступені готовності загородження влаштовуються й утримуються у смузі забезпечення (крім шляхів відходу передових загонів), на передовій позиції, перед позиціями бойової охорони та в проміжках між підрозділами і частинами, що обороняються, в межах першої позиції, а також перед рубежами, які займають війська у ході бою для відбиття наступу (контратаки) противника.

Другий ступінь - загородження підготовлені до швидкого переведення в перший ступінь:

• міни встановлені та остаточно споряджені, але самі мінні поля огороджені й охороняються, керовані міни знаходяться у безпечному стані;

• на об'єктах, що підготовлені до руйнування, підривні заряди встановлені, капсулі-детонатори з'єднані з підривними мережами, але в заряди не вставлені, підривні станції обладнані;

• об'єктні та протитранспортні міни встановлені й замасковані, але їхні підривники на переведені у бойовий стан;

• невибухові загородження підготовлені, але проходи та переходи через них не зруйновані і не заміновані або заміновані об’єктними, протитранспортними мінами й фугасами, які утримуються у другому ступені готовності.

У другому ступені готовності загородження влаштовуються та

утримуються в глибині оборони і на шляхах відходу передових

загонів та підрозділів бойової охорони.

Ступені готовності загороджень, а також порядок їхнього переведення

з одного ступеня в інший, приведення в дію вказуються командиром, на

ділянках якого влаштовуються загородження.

Приведення в дію вузла загороджень.

Об'єкти у вузлі, як правило, утримуються в другому ступені готовності, при цьому, як видно, електродетонатори і капсулі - детонатори в заряди не вставлені, механізми об'єктних і протитранспорнтних мін не включені мінні поля і групи мін огороджені. Це необхідно для забезпечення безпечного руху своїх військ через вузол, а також для запобігання несанкціонованого вибуху. Об'єкти у вузлі повинні як можна довше утримуватись у другому ступені готовності і переводитись в перший, ступінь по можливості лише безпосередньо перед приведенням в дію. Це особливо важливо, якщо через вузол загороджень відходять частини і підрозділи своїх військ. Кращим варіантом було би, якщо би об'єкти у вузлі переводились в перший ступінь готовності після відходу усіх наших підрозділів, а підривались при наближенні до них перших груп противника. Однак при суворому дотриманні цих умов виникає значний ризик не встигнути перевести деякі об’єкти в перший ступінь готовності, а, отже, не підірвати їх. За цієї причини загородження у вузлі переводяться в перший, ступінь готовності, як правило, ще до повного відходу наших військ.

Рішення на переведення вузла в перший ступінь готовності приймає командир, який має право віддавати наказ на приведення, загороджень в дію у вузлі. З цим командиром у коменданта вузла повинен бути встановлений і постійно підтримуватись стійкий зв'язок па радіо, телефону і посильними. При порушенні хоча б з одного з цих видів зв’язку командир і комендант вузла повинні вживати всіх необхідних заходів до її негайного відновлення. Усі дії коменданта вузла по переведенню загороджень в перший ступінь готовності і приведення їх в дію повинні здійснюватись лише після отримання відповідного наказу або встановленого сигналу по одному або декількох видах зв'язку. Якщо у вузлі загороджень раптово з'явиться противник і створиться загроза захоплення об'єктів у вузлі, комендант вузла повинен про це негайно доповісти командиру і діяти згідно з його наказом перевести вузол в перший ступінь готовності та привести в дію або продовжувати утримувати його в другому ступені готовності, зайняти оборону і відбити напад противника. Другий варіант буде відповідати випадку, коли противник висадить тактичний повітряний десант із завданням захопити або підірвати об'єкти у вузлі. Сили десанту, можуть бути значними, і утримувати усі об'єкти у вузлі не завжди буде можливо. Тому, якщо наказу на підрив основного об'єкта не було, а утримати всі об'єкти не є можливим, комендант вузла організовує оборону основного об'єкта вузла, переводить в перший ступінь керовані протитанкові і протипіхотні мінні поля та окремі керовані міни, які встановлені на підступах до основного об'єкта, організовує і веде бій з противником на цих загородженнях, підриває керовані протипіхотні міни при виході противника в зону їх ураження, утримує основний об'єкт до прибуття підкріплення або до отримання наказу на підрив.

При отриманні наказу або сигналу на переведення вузла в перший ступінь готовності комендант вузла через посильних віддає наказ командирам відділень на переведення об’єктів в перший ступінь готовності у всіх осередках загороджень, а сам, залишив свого заступника на пункті управління, відправляється на основний об’єкт і особисто керує його переведенням в перший ступінь готовності. Після переведення основного об'єкта в перший ступінь готовності комендант вузла підтримує постійний, зв'язок зі своїм заступником і комендантами відділень, контролює переведення інших об'єктів у вузлі в перший ступінь готовності, одночасно переміщається від об'єкта до об'єкта за напрямком до пункту управління вибухом основного об'єкту.

Переведення усіх об'єктів у вузлі в перший ступінь готовності, як правило, повинно бути закінчене через 15-20 хв. після отримання наказу або сигналу, при цьому на переведення бойового об'єкту у вузлі повинно бути витрачено не більше 5-7 хв. після прибуття нового коменданта вузла з групою підривників, які здійснюють це переведення. Інші об'єкти повинні переводитись в перший ступінь готовності ще швидше.

Про переведення вузла в перший ступінь готовності комендант вузла (або заступник, який постійно знаходиться на пунктах управління підривом основного об'єкта, до прибуття туди коменданта) повинен негайно доповісти командиру, який віддав наказ.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1443 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...