Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тактика оборони під час розіграшу стандартних положень



Під час виконання вільного удару з далекої відстані. Захисни­ки займають позиції подалі від воріт. Якщо вільний удар виконується з близьких відстаней вишиковується "стінка" із 1-2 гравців, яка прикриває частину воріт. Стінку шикує воротар. Якщо виконується вільний удар збоку від воріт, стінка шикує­ться від ближчого до м'яча стояка воріт.

Під час виконання штрафних ударів захисники щільно прикривають суперника, особливо тих гравців, які перебувають за межами воротарського майданчика, оскільки м'яч, що його відбив воротар або який відскочив від стінки, стояка, перекладини воріт, може знову потрапити до суперника.

Коли пробивають кутові удари, воротар займає позицію біля подальшого від м'яча стояка, а один із захисників-біля ближчого. Інші захисники розташовуються рівномірно по всьому воротарському майданчику. Коли суперник розігрує кутовий удар, використовуючи коротку передачу, захисни­ки застосовують щільне прикривання того гравця, що подає м'яч, і того, хто виходить на нього.

Якщо м'яч вводять з-за бічної лінії, далеко від власних воріт, захисни­ки не щільно прикривають своїх підопічних, а в міру наближення до воріт прикривання суперника ущільнюється.

2.10. Тактика нападу у міні-футболі (футзалі)

Атаки здійснюються як одним, так і кількома гравцями. Індивідуальні атака складається з ведення м'яча, обведення, фінтів і звичайно завершує­ться ударом по воротах або передачею м'яча партнеру. Цим способом атаки гравці користуються тоді, коли колективні дії неможливі або ускладнені (масований захист, щільне прикривання гравців суперника тощо).

У групових атаках беруть участь не менше двох гравців, їх головним завданням є створення чисельної переваги над суперником на одному із ділянок площадки з метою взяття воріт. Засобами здійснення групових атак є подачі, прийом м'яча, виходи гравців на вільні позиції, з використанням швидкості пересування гравця, або застосування фінтів, щоб завести суперника в ома­ну та відірватися від нього.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 662 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...