Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика застосування рухливих ігор в оздоровчому таборі



В оздоровчих таборах проводяться рухливі ігри, які сприяють зміцненню здоров’я дітей, вихованню в них почуття товариства, взаємодопомоги.

Умови в таборі особливо сприятливі для самостійного використання улюблених дітьми рухливих ігор, а також ігор під керівництвом вожатих, вчителів фізичної культури, педагогів.

Форми організації рухливих ігор в оздоровчому таборі різноманітні. Ігри планують з урахуванням розпорядку табірного дня разом з іншими заняттями з фізичної культури. Вони проводяться під час ранкової зарядки (під керівництвом інструкторів фізичної культури), на зборах загонів, як окремі заходи між декількома загонами в таборі (під керівництвом вожатих, педагогів і інструкторів фізичної культури) та самостійно за ініціативою дітей. Рухливі і спортивні ігри входять до програми спортивних змагань в формі «Веселих стартів», «Дня Нептуна» та інших, проводяться й як самостійні зустрічі між командами на святах, між загонами на прогулянці.

Добре використовувати в оздоровчому таборі ігри, які складно або неможливо проводити в місті. Особливо цінні ігри на місцевості, так як вони мають велике виховне і освітнє значення. Такі ігри потребують тривалого часу для їх проведення; іноді гра займає майже весь день.

В оздоровчому таборі на святах, біля вогнища часто проводяться ігри під музику (баян, акордеон) разом з танцями і піснями. Вони обов’язково включаються в свята відкриття і закриття табору.

Дуже популярні серед дітей різноманітні індивідуальні та групові ігри з довгою і короткою скакалкою, з малими м’ячами, з обручами, з кільцями та іншими предметами. Можна організувати ігри-атракціони (“Накидання кілець на кілки”, “Вертіння обручів”, “Влучання палкою в ціль”).

Краще відвести окремі місця для деяких улюблених ігор дітей.

Бажано організувати в таборі команди з волейболу, баскетболу, футболу, а також по окремим рухливим іграм і проводити зустрічі між командами. Товариські зустрічі з рухливих ігор проводяться між командами свого табору, а також з дітьми місцевих сіл.

Кожну зміну в оздоровчому таборі бажано проводити комплексні змагання з рухливих ігор типу «Веселі старти», «Спортландія», «День Нептуна».

В першій половині табірної зміни проводять змагання з ігор між загонами, а в її кінці (коли виявиться команда-переможець)- змагання між таборами. До змагань треба готуватися з самого початку зміни.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 561 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...