Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення гранулометричного складу порошків



Для визначення зеренного (гранулометричного) складу металевих порошків користуються методом ситового аналізу з використанням відповідних приладів (рис.4.) з набором сит, що мають різну величину вічок. Величина зерна порошку характеризується номером сита, на якому залишається дана фракція зерна після проходження його через попереднє сито. Номер сита характеризує розмір сторони комірки (вічка) сита в мм (від 0,05 до 2,5 мм) або в мікронах (50¸2500 мкм).

Для проведення експерименту необхідно зважити 100 грамів порошку і завантажити його у верхнє сито приладу для ситового аналізу. Після просіювання (10 хв.) вважається за основну фракцію найбільша сума залишків на трьох суміжних ситах. Зернистість порошку визначається в межах величини зерен основної фракції. Кількість основної фракції визначається зважуванням порошку з кожного сита і сумуванням результатів трьох суміжних сит, з найбільшою кількістю залишків порошку на них.

Рис. 4. Прилад ситового аналізу

Результати експерименту записати в зошит для лабораторних робіт, вказавши на зернистість основної фракції (наприклад 160¸350 мкм).





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...