Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок віднесення прямих витрат



1. Прямі матеріальні витрати розподіляються на собівартість окремих видів продукції (одиниці продукції) на основі планових норм витрат, специфікацій, тарифів і цін з урахування всіх витрат по заготовці і доставці сировини, матеріалів, комплектуючих виробів, напівфабрикатів і палива (що йде на технологічні цілі) на склад підприємства. Зворотні відходи (відходи матеріалів, які ще можуть бути використані самим підприємством в якості матеріалів, палива, на інші виробничі потреби або реалізовані на сторону) виключаються із вартості прямих матеріальних витрат.

2. В статтю «Основна заробітна плата виробничих робочих» включається заробітна плата виробничих робочих, які безпосередньо беруть участь у виготовленні продукції. Дані витрати відносяться на собівартість методом прямого рахунку, виходячи з технологічної трудомісткості продукції, почасових тарифних ставок виробничих робочих, індивідуальних і комплексних відрядних розцінок.

3. В статтю «Додаткова заробітна плата виробничих робочих» включаються виплати, передбачені законодавством про працю і колективними угодами. Дані витрати включаються в собівартість окремих виробів пропорційно основній заробітній платі виробничих робочих.

4. Відрахування на соціальні заходи визначаються у відповідності з встановленою нормою в процентах до витрат на основну і додаткову заробітну плату виробничих робочих.

5. Кошторис витрат на підготовку і освоєння виробництва нової продукції складається по кожному виду продукції, що освоюється. Сюди включається частини витрат по проектуванню продукції, технологічній підготовці виробництва, проведенню дорозвідкових і вскришних робіт (в добувній промисловості), що відносяться на собівартість продукції. Дані витрати називають витратами майбутніх періодів. Друга частина витрат по освоєнню виробництва продукції покривається за фонду розвитку виробництва.

Витрати майбутніх періодів включаються в собівартість продукції методом прямого рахунку протягом встановленого строку їх покриття з початку їх серійного або масового випуску, виходячи з кошторису цих витрат і кількості продукції, що випускається в цьому періоді.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...