Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практична частина. Варіанти для виконання практичної частини контрольної роботи



Таблиця 2

Варіанти для виконання практичної частини контрольної роботи

Варіант Задача 1 Задача 2 Задача 3 Задача 4 Задача 5 Задача 6 Задача 7 Задача 8 Задача 9 Задача 10
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     

Задача 1

У липні 2008 року робітнику, що йде у відпуску, нарахована заробітна плата і відпускні у сумі 3 500 грн. та придбана підприємством путівка в будинок відпочинку вартістю 1 200 грн. (у тому числі ПДВ – 200 грн.) і видана працівнику, що іде у відпустку. Звичайна ціна путівки дорівнює вартості придбання (без ПДВ) – 1000 грн. Визначити суму податку на дохід працівника, що йде у відпуску.

Задача 2

ТОВ „Агрофірма” орендує у громадянина Петренко І.Ф. для вирощування сільськогосподарських культур земельну ділянку площиною 4,0 га і вартістю згідно середньої грошової оцінки по області – 40 тис. грн. Договором оренди передбачена річна сума орендної плати на рівні 3 % від грошової оцінки земельної ділянки. Нарахування та виплата орендної плати здійснюється щомісячно рівними частинами. Визначити суму податку на доходи фізичних осіб, що повинен сплачувати громадянин Петренко І.Ф. щоквартально по договору оренди землі.

Задача 3

Визначити суму, що повинна бути утримана із заробітної плати робітника за січень 2008 року, яка становить 6500 грн., якщо робітник Слинько В.М. одержав грошові кошти на відрядження у сумі 900 грн. Після повернення із відрядження 13 січня 2006 року робітник представив до бухгалтерії авансовий звіт, який затверджений у сумі 700 грн. Залишок невикористаних грошових коштів був повернений робітником: а) 20 січня 2008 року; б) 2 лютого 2008 року.

Задача 4

Визначити суму податкового кредиту, яку має право фізична особа відобразити у декларації про доходи фізичних осіб за результатами 2008 року, якщо громадянин, якому сповнилося 18 років, укладає у 2006 році з банком кредитну угоду строком на 5 років. Згідно кредитної угоди фізичній особі надається іпотечний кредит у сумі 100 000 грн. У якості забезпечення кредитної угоди громадянином у заставу передається квартира, площа якої згідно технічного паспорту складає 120 м2. Сума процентів, сплачена банку на протязі 2006 року за користування іпотечним кредитом, становила 13 300 грн.

Задача 5

Визначити суму податку на дохід фізичних осіб, яку повинен сплатити до бюджету платник з операції з продажу нерухомості, якщо громадянин продав у вересні 2008 року за 180 000 грн. квартиру прощею 108 м2, яка була придбана їм у 2005 році за 120 000 грн. Інших об’єктів нерухомості у 2008 році громадянин не продавав.

Задача 6

Визначити суму податку зі спадщини, якщо фізична особа одержала у 2008 році спадщину від дальнього родича, яка включає: квартиру вартістю 100 000 грн. (придбана у 2005 році),

Задача 7

Визначити суму податку зі спадщини, якщо фізична особа одержала у 2008 році спадщину від матері, яка включає: квартиру вартістю 100 000 грн. (придбана у 1979 р), автомобіль вартістю 30 000 грн. і грошові кошти на депозитах у сумі 55 000 грн. Мінімальна заробітна плата - 01.01.2008 року становила 515 грн.

Задача 8

Іноземному громадянину, що не має постійного місця проживання в Україні та працює на спільному підприємстві, нараховано за поточний місяць:

· Заробітну плату – 9800 грн.

· Премію – 4200 грн.

· Доходи від акцій – 2000 грн.

· Граничний рівень заробітної плати, що підлягає оподаткуванню становить 10035 грн.

Розрахувати суму податків, яку має сплатити зі свого доходу цей працівник.

Задача 9

Згідно із поданою декларацією валовий дохід підприємця за 10 місяців минулого року становить 1900 грн., витрати – 750 грн. Підприємець не має постійного місця роботи, належить до 3-ї категорії громадян потерпілих від аварії на ЧАЕС. Визначити суму податку з доходу цього підприємця.

Задача 10

Громадянин, який має постійне місце проживання в Україні, одержав у звітному році авторську винагороду у сумі 5500 грн. крім цього, він також одержав авторську винагороду в Канаді у сумі 250 канадських доларів (курс канадського долара – 7,64 грн.). З одержаних у Канаді 250 доларів було утримано 75 доларів податку. Утримання цього податку підтверджено довідкою податкового органу м. Торонто. Визначити суму податку із зазначених доходів громадянина.

Задача 11

У зв’язку із ліквідацією підприємства працівнику виплачено заробітну плату – 3640 грн., вихідну допомогу у розмірі середньомісячного заробітку – 3200 грн., компенсацію за невикористану відпустку – 1110 грн. Визначити суму податків з доходів працівника.

Задача 12

Громадянину за місцем основної роботи за поточний місяць нараховано заробітну плату – 2800 грн., винагороду за вислугу років – 1250 грн., допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю – 480 грн. Громадянин є особою, яку, згідно з чинним законодавством України, віднесено до 4-ої категорії постраждалих у наслідок Чорнобильської катастрофи. Визначити суму податків з доходів цього громадянина.

Задача 13

Громадяни не мають постійного місця роботи й займаються підприємницькою діяльністю. Громадянин отримав фактичну сума доходу за минулий рік – 85000 грн., документально підтверджені витрати – 21000 грн.

Визначити очікуваний річний дохід, суму податку з нього і розмір авансових платежів. Зазначити терміни їх сплати.

Задача 14

Громадянин у продовж місяця отримав такі доходи: за основним місцем роботи – 3000 грн., за сумісництвом – 1800 грн., матеріальну допомогу – 1200 грн. Визначити податок, який має бути утриманий з доходів громадянина.

Задача 15

Громадянин «Ю» отримав за березень 2008 року доходи: за основним місцем роботи – 2200 грн., за сумісництвом – 550 грн., відсотки з грошових вкладів в установах банків – 50 грн. Громадянин один утримує двох дітей віком до 18 років. Визначити податок вказаного громадянина.

Задача 16

Громадянин «М» разом із дружиною виховує двох дітей, які є інвалідами з дитинства. Громадянин М. отримує заробітну плату у розмірі 885 грн., дружина за основним місцем роботи отримує 1000 грн., за сумісництвом – 700 грн. Визначити податок з доходів, який щомісяця сплачуватиме подружжя.

Задача 17

Громадянин «Ш» працює програмістом і отримує 1520 грн. він є ліквідатором аварії на ЧАЕС і особою, яку, відповідно до законодавства України, віднесено до 2-ої категорії постраждалих від аварії на ЧАЕС, а також виховує дитину – інваліда ІІ групи. У вересні він отримав авторську винагороду у розмірі 2000 грн. Визначити податок, який має бути утриманий з доходів громадянина за вересень поточного року.

Задача 18

Громадянка Сидорова В.Г. отримує заробітну плату у розмірі 2950 грн. разом із своїм чоловіком вона утримує дитину-інваліда ІІІ групи. У січні місяці 2008 року громадянка одержала виграш у державну лотерею у розмірі 15 тис. грн. та отримала від матері в спадщину квартиру, яку оцінено у 95 тис. грн. Які доходи із зазначених мають бути включені до складу оподатковуваного доходу громадянки та на підставі яких нормативно-правових документів? Визначити податок з доходу громадянки.

Задача 19

Визначити суму скоригованого валового доходу, якщо за звітний період підприємство отримало доходів від продажу товарів у розмірі 12 тис. грн. (з ПДВ), штраф, одержаний ним за рішенням суду, становив 5 тис. грн., доходи – у вигляді безповоротної фінансової допомоги у розмірі 10 тис. грн., сума дивідендів, отримана від резидента – 2 тис. грн.

Задача 20

Визначити суму валових витрат підприємства, якщо за звітний період витрати, пов’язані з придбанням сировини, становили 24 тис. грн. (з ПДВ), витрати на оплату праці – 3 тис. грн., сума відрахувань до фондів державного соціального страхування – 1тис.грн., витрати на рекламу – 600 грн.(з ПДВ), витрати на утримання об’єктів соціальної сфери – 2 тис. грн., нараховані проценти за борговими зобов’язаннями у зв’язку з веденням господарської діяльності – 1,5 тис. грн., витрати на організацію презентації – 2,5 тис. грн., сума штрафу, сплаченого за рішенням суду – 3,5 тис. грн.;

Задача 21

Визначити суму валових витрат підприємства, якщо за звітний період витрати, пов’язані з оплатою отриманих послуг виробничого характеру, становили 6 тис. грн.(з ПДВ), приріст балансової вартості запасів на складах – 2 тис. грн., сума коштів, перерахованих до благодійного фонду – 4 тис. грн., витрати на розповсюдження подарунків з метою реклами – 3 тис. грн., витрати на оплату праці – 10 тис. грн., витрати на придбання основних виробничих фондів – 500 тис. грн. (з ПДВ). Оподатковуваний прибуток попереднього року становив 50 тис. грн.

Задача 22

Визначити суму податку на прибуток, якщо у звітному році сума скоригованого доходу підприємства становила 60 тис. грн., сума валових витрат – 20 тис. грн., сума амортизаційних відрахувань – 10 тис. грн. Крім того, на ремонт основних виробничих фондів підприємство витратило 5 тис. грн. Балансова вартість основних фондів на початок звітного періоду становила 60 тис. грн.

Задача 23

Визначити суму податку на прибуток, що підлягає сплаті за звітний квартал, якщо скоригований валовий доход підприємства за звітний квартал становив З0000 грн., витрати на заробітну плату становили 5000 грн., на соціальне страхування – 2000 грн., витрати на оплату покупних матеріалів становили 2400 грн. (з ПДВ). Залишок матеріалів початок звітного кварталу становив 1000 грн., за звітний квартал витрачено на виробничу діяльність матеріалів на суму 800 грн.

Задача 24

Визначити суму податку на прибуток нерезидента, що здійснює діяльність на території України через постійне представництво на підставі складання відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності за звітний рік, виходячи з наступних даних: сума валових доходів нерезидента – 4 000 000 грн. Витрати: нерезидента в цілому – 2 00 000 грн., постійного представництва – 10 000 грн. Чисельність працівників: нерезидента в цілому – 500 чол., постійного представництва – 5 чол. Вартість основних і оборотних фондів: нерезидента в цілому – 1 000 000 грн., постійного представництва – 20 000 грн. Валові витрати постійного представництва, складають 50 000 грн.

Задача 25

Риболовецький комбінат має на балансі 4 вантажні машини, 2 моторних човни довжиною корпуса 7,5 м. і масою на більше 100 кг. з об’ємами циліндрів двигуна відповідно 2200 та 540 см 3 . Ставки податку на власників транспортних заходів становлять відповідно 10 грн. з 100 куб. см. та 7 грн. з 100 см. довжини. Визначити суму податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів і зазначити термін сплати.

Задача 26

На балансі підприємства є 2 автомобілі «Шкода» з об’ємами циліндрів двигуна 1397 см 3 та один КамАЗ з об’ємами циліндрів двигуна 10850 см 3. Ставки податку на власників транспортних засобів відповідно становлять – 4 грн. з 100 куб. см. та 20 грн. з 100 куб. см. З урахуванням ставок податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, встановленим законодавством України, визначити розмір податку, що підлягає сплаті до бюджету.

Задача 27

Навчальний заклад, що фінансується із державного бюджету, має на балансі 4 легкових автомобілі та 2 автобуси для перевезення людей менше 10 осіб з об’ємами циліндрів двигуна відповідно 1500 та 2500 см3. Ставки податку на власників транспортних засобів відповідно становлять – 4 грн. з 100 куб. см. та 10 грн. з 100 куб. см. Визначити суму податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.

Задача 28

Автотранспортне підприємство має 40 автобусів, 2 вантажних автомобілі, 3 легкових автомобілів з об’ємами циліндрів двигуна відповідно 2800, 5000 та 900 см3. Визначити розмір податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.

Задача 29

Визначити суму ПДВ, яка підлягає сплаті до бюджету у поточному місяці підприємством, яке не має пільг щодо сплати ПДВ: продаж товарів становив 240 тис.грн. (разом з ПДВ); у поточному місяці підприємство придбало основні фонди, вартість яких підлягає амортизації на суму 12 тис.грн. (разом з ПДВ), сировину, що належить до складу валових витрат на суму 6 тис.грн. (разом з ПДВ) та товари невиробничого призначення на суму 3 тис.грн. (разом з ПДВ).

Задача 30

Визначити суму ПДВ, яка підлягає сплаті до бюджету у поточному місяці підприємством, яке не має пільг щодо сплати ПДВ: сума, отримана від продажу товарів – 100 тис.грн. (без суми ПДВ); від емісії цінних паперів -150 тис.грн. (без суми ПДВ); підприємство безплатно передало основні виробничі фонди, вартістю 100 тис.грн. (без суми ПДВ), іншому підприємству. Вартість придбаної сировини, що належить до складу валових витрат, становить 50 тис.грн. (без суми ПДВ). Вартість придбаних основних фондів, які не підлягають амортизації – 40 тис.грн. (без суми ПДВ).

Задача 31

Визначити суму ПДВ, яка підлягає сплаті до бюджету в січні та лютому поточного року, на основі таких даних:

Операції щодо продажу товарів:

Сума продажу, грн. (без ПДВ) Дата відвантаження Дата отримання коштів на рахунок
  20 000 20.01 1.02
  80 000 15.02 10.01
  90 000 10.02 05.02
    04.01 04.01
5* 60 000 01.01 2.02

* у випадку 5 – продаж товарів бюджетній організації

Операції щодо придбання товарно-матеріальних цінностей

Сума придбаної сировини грн. (без суми ПДВ) Дата перерахування коштів Дата отримання податкової накладної
  100 000 1.02 20.01
  20 000 2.02 20.02
  30 000 3.01 10.02

Задача 32

Визначити суму податкового зобов’язання за звітний період, якщо підприємство займається виготовленням холодильників, звичайна ціна продажу яких – 2 тис. грн. за одиницю (без суми ПДВ). У звітному періоді ним: продано 20 холодильників за 2,5 тис. грн. (без суми ПДВ); реалізовано підприємству, яке не є платником податку на додану вартість, 30 холодильників за 2,1 тис.грн. (без суми ПДВ); реалізовано в межах бартерних операцій 10 холодильників за 1,8 тис.грн. (без суми ПДВ); передано на баланс безкоштовно на баланс іншого підприємства 2 холодильники; передано своїм працівникам в рахунок оплати праці – 5 холодильників.

Задача 33

Визначити суму податкових зобов’язань та податкових кредитів у підприємств «В» та «Д» за відповідні місяці, якщо підприємство «В» (довіритель) перераховує в березні підприємству «Д» (повірений) 100 тис. грн. (без суми ПДВ) для купівлі визначеного товару. Підприємство «Д» придбало відповідні товари у квітні місяці за 80 тис. грн. (без суми ПДВ) і в цьому ж місяці передало їх підприємству «В». Підприємство «В» реалізує ці товари в травні місяці за 120 тис. грн. (без суми ПДВ).

Задача 34

Визначити суму бюджетного відшкодування якщо: загальна сума придбаних у звітному періоді товарів, що відносяться до складу валових витрат підприємства, становить 10 000 грн. (без суми ПДВ). Загальний обсяг продажу у звітному періоді становить 8000 грн. (без суми ПДВ), у тому числі обсяг експортного продажу становить 5000 грн.

Задача 35

Визначити суму ПДВ, яка підлягає сплаті до бюджету у наступному випадку. У січні загальний обсяг продажу продукції власного виробництва підприємства становив 20 000 грн. (без суми ПДВ). У цьому ж місяці воно сплатило вартість сировини та матеріалів, вартість яких відноситься до складу валових витрат на суму 10 000 грн. (без суми ПДВ)

Задача 36

На митну територію України підприємство “Дружба” ввозить партію сигарет “Bond”. Митна вартість, вказана в вантажній митній декларації – 3000 дол. США. В партії налічується 1000 блоків таких сигарет. Кожний блок містить в собі 10 пачок сигарет по 20 сигарет в кожній пачці.

Визначте суму акцизного збору та податку на додану вартість, яка буде сплачена на митному кордоні, якщо відомо, що ставка акцизного збору – 3 грн. за 1000 штук сигарет; ставка мита – 0,1% митної вартості; курс грн/$ – 5 грн.

Задача 37

Визначити відпускну ціну одиниці товару та суму акцизного збору, скориставшись наступними даними: собівартість товару – 190 грн.; прибуток у відсотках до собівартості – 32 %; ставка акцизного збору – 35 %.

Задача 38

Визначити суму акцизного збору за даними:

- Роздрібна ціна за одиницю товару – 80 грн.

- Торгівельна знижка – 10%

- Ціна товару з врахуванням торговельної знижки -?

- Податок на додану вартість -?

- Відпускна ціна без податку на додану вартість -?

- Ставка акцизного збору – 20%.

Задача 39

Автомобільний завод продав 7 автомобілів за ціною 96000 грн.

Визначити суму акцизного збору (А=35%), яку необхідно перерахувати до бюджету.

Задача 40

Визначити відпускну ціну одиниці товару та суму акцизного збору, скориставшись наступними даними:

- Собівартість товару – 400 грн.

- Прибуток – 80 грн.

- Ставка акцизного збору – 30%.

Задача 41

Визначити суму акцизного збору за даними:

- Роздрібна ціна за одиницю товару – 48 грн.;

- Торговельна знижка – 5%;

- Ціна товару з урахуванням торговельної знижки -?;

- Податок на додану вартість -?;

- Відпускна ціна без податку на додану вартість;

- Ставка акцизного збору – 30%.

Задача 42

У січні підприємство ввозить на митну територію України підакцизний товар, контрактна ціна якого становить 1000 дол. США. Визначити суму мита, акцизного збору та податку на додану вартість, які підлягають сплаті до бюджету (ставка мита – 50%; ставка акцизного збору – 35%). Курс НБУ на дату ввезення товару – 5,0 грн/дол. США.

Задача 43

Ціна реалізації у підприємства-виробника підакцизного товару становить 50 000 грн. Визначити суму податку на додану вартість і акцизного збору, які були включені до ціни реалізації. Ставка акцизу – 30 %.

Задача 44

Собівартість однієї пляшки горілки (0,5 л 40%-го спирту) для підприємства-виробника становить 1 грн., розрахунковий прибуток на одну пляшку – 0,5 грн. Визначити ціну реалізації пляшки горілки, суму податку на додану вартість і акцизного збору (ставка акцизного збору – 3 євро за 1 л. 100%-го спирту). Курс НБУ на перший день звітного місяця, в якому було здійснено відвантаження товару становить 5 грн./€.

Задача 45

Підприємство ввозить на митну територію України 1000 пляшок горілки (0,5 л., 40%), контрактна вартість якої становить 2000 доларів США. Визначити суму мита, податку на додану вартість і акцизного збору, які підлягають сплаті до бюджету (ставка мита – 7,5 євро за 1 л. 100 %-го спирту). Курс НБУ на перший день звітного кварталу складає 7,5 грн./ за євро. Курс НБУ на дату заповнення митної декларації – 5,3 грн./ за дол. Ставка акцизного збору складає за 1 літр 100 % спирту – 3 євро.

Задача 46

Визначити розмір плати за спеціальне використання води для потреб водного транспорту, якщо за звітний період власник водного транспорту експлуатував на р. Дніпро свій вантажний самохідний і несамохідний флот 1 825 000 тоннажо-діб, а пасажирський флот – 23 000 місце-діб.

Норматив збору для вантажного самохідного й несамохідного транспорту становить 1,75 коп. за одну тоннажо-добу, а для пасажирського флоту – 0,20 коп. за одне місце-добу флоту.

Задача 47

Визначити суму плати за використання надр при видобутку корисних копалин, що підлягає сплаті до бюджету за другий квартал поточного року, якщо:

1. Гірновидобуваюче підприємство веде розробку родовища залізної руди для збагачення.

2. Об’єм погашених у надрах балансових запасів з початку року (за І і ІІ квартали) склав 5 200 000 тон.

3. Базовий норматив плати за одиницю погашених у надрах запасів залізної руди для збагачення – 0,07 грн. /т.

4. За попередній квартал нарахована сума плати за використання надр – 160 000 грн.

Задача 48

Визначити суму плати за користування надрами, пов’язаними з видобутком корисних копалин за звітний другий квартал та суму плати за користування надрами, що відноситься на валові витрати підприємства, якщо гірновидобуваюче підприємство веде розробку родовища марганцевої руди.

У його складі є дві гірновидобиваючих підрозділу (цеха) – шахта і кар’єр.

На шахті:

- об’єм погашених запасів у надрах за звітний рік склав – 500 000 тон;

- понаднормативні втрати корисних копалин у надрах за рік дорівнюють – 11 000 тон;

- базовий норматив плати за одиницю погашених у надрах запасів дорівнює – 0.17 грн./т.

У кар’єрі:

- об’єм погашених балансових запасів дорівнює – 620 000 грн.;

- понаднормативні втрати відсутні.

За попередній звітний період нарахована сума плати за користування надрами при видобутку корисних копалин – 90 000 грн.

Задача 49

Визначити суму плати за користування надрами для видобутку мінеральної підземної води, що підлягає сплаті до Державного і місцевого бюджетів за другий звітний квартал, якщо:

1. Санаторій за період з початку року добув 8705 м3 мінеральної підземної води, у тому числі:

- на промисловий розлив 5505 м3;

- з метою лікування для внутрішнього використання 223 м3;

- для зовнішнього використання 2 012 м3;

- на скид без використання – 965 м3.

2. Фактичний видобуток мінеральної води склав 23,84 м3 за добу.

3. Нормативи плати за користування надрами для видобутку мінеральної води становлять:

- для промислового розливу – 9,0 грн./ м3;

- з метою лікування для внутрішнього використання – 4,5 грн./ м3;

- для зовнішнього використання – 3,0 грн./м3.

4. Встановлена квота на видобуток мінеральної води становить 7 500 м3.

5. З початку звітного року внесена плата за користування надрами для видобутку мінеральної води – 40 938,4 грн., у тому числі: до Державного бюджету – 16375,4 грн. і до місцевого бюджету – 24 563 грн.

Задача 50

Визначити суму плати за користування надрами для видобутку корисних копалин, що підлягає сплаті за звітний другий квартал, якщо:

1.Золотовидобуваюче підприємство веде розробку підземним способом корінного родовища золоторудної сировини.

2. Об’єм видобутку з початку року становить:

- на першої ділянці – 30 000 т;

- на другій ділянці – 20 000 т.

3. Середній зміст золота:

- на першої ділянці – 5,5 г/т;

- на другій ділянці – 10,1 г/т.

4. Нормативи плати за одиницю видобутку золоторудної сировини становлять:

- на першої ділянці – 0,5 грн. /т;

- на другій ділянці – 1,92 грн./т.

5. За попередній звітний період нарахована плата за користування надрами для видобутку золоторудної сировини – 23 400 грн.

Задача 51

Визначити суму плату за користування надрами для видобутку корисних копалин. Що підлягає сплаті до бюджету за звітний четвертий квартал, якщо:

1. Видобуваючи підприємства веде розробку присипного родовища бурштинової руди.

2. Для підприємства встановлена квота видобутку – 1290 тис. м3 /за рік.

3. Фактичний об’єм видобутку бурштинової руди за рік склав 1400 тис. м3;

4. Середній зміст бурштину на ділянці за поточний рік становив 20,4 г/м3;

5. Норматив плати (до одиниці об’єму) при видобутку бурштинових руд з указаним змістом яхонта становить – 0,09 грн./ м3;

6. Внесено до бюджету за дев’ять місяців поточного року – 80 000 грн.

Задача 52

Визначити суму плати суму щоквартальної плати за користування надрами у цілях, що не пов’язані з видобутком корисних копалин, якщо:

1. Підприємство використовує підземні пористі геологічні утворення для зберігання природного газу.

2. Основні показники проекту підземного сховища для зберігання природного газу:

- загальний об’єм – 1 650 000 тис. м3;

- активний об’єм – 900 000 тис. м3.

3. Річний норматив плати за користування надрами для цілей, що не пов’язані з видобутком корисних копалин, за 1000 м3 природного газу становить – 0,05 грн./ за рік.

Задача 53

Визначити суму щоквартальної плати за користування надрами для цілей, що не пов’язані з видобутком корисних копалин, якщо підприємство, що виробляє вино, має на балансі природну печеру площиною 500 м2, яка використовується для видержки виноматеріалів. Річний норматив плати за користування надрами для видержки виноматеріалів за 1 м2 підземного сховища становить 0,14 грн./на рік.

Задача 54

Визначити розмір платежу за використання водних ресурсів, якщо теплоелектростанція розташована в басейні ріки Південний Буг. За звітний період обсяг води, що пройшов через турбіни, становить 44,2 млн. м3. Норматив забору – 5,54 коп. за 100 м3.

Задача 55

Виробниче об’єднання має на своєму балансі вантажний річковий флот (самохідний і несамохідний). У першому півріччі власник водного транспорту експлуатував вантажний флот 1000500 тоннажо-діб, а пасажирський флот – 10000 місце-діб.

Нормативи збору за користування водами для потреб водного транспорту становить 1,75 коп. за 1 тоннажо-добу експлуатації для вантажного самохідного та несамохідного транспорту, що експлуатується, та 0,20 коп. за 1 місце-добу експлуатації для пасажирського флоту, що експлуатується.

Визначити розмір платежу за використання водних ресурсів.

Задача 56

Підприємство стало на облік у державній податковій інспекції та розпочало господарську діяльність з 07.09.07 р.

Наказом по підприємству про прийняття на роботу до штату було зараховано 3 особи – з 24.09.08р.

З 5.10.08 р. було зараховано 8 осіб то 10 прийнято на роботу за сумісництвом.

Визначити суму комунального податку за вересень та жовтень місяці.

Задача 57

На підприємстві постійно працює 16 чоловік. У березні місяці 6 чоловік було направлено у відрядження за межі області строком на один місяць.

Розрахувати комунальний податок за вказаний період.

Задача 58

Міська рада ухвалила рішення про запровадження на території міста комунального податку. Була встановлена ставка податку 8% і передбачено, що пільги надаватимуть тільки індивідуальним платникам після розгляду їх заяв. Чи правомірне рішення Ради?

Задача 59

На підприємстві середньооблікова чисельність штатних працівників становить 68 осіб. Яку суму комунального податку зазначене підприємство перерахує до місцевого бюджету?

Задача 60

На підприємстві впродовж липня місяця обліковується 120 осіб та 5 осіб, які працюють за сумісництвом.

У серпні місяці вибуло 5 осіб та було прийнято 4 сумісники. У вересні – було прийнято на роботу 3 особи.

Визначити суму комунального податку третій квартал поточного року.

Задача 61

Газета»Вечірній Київ» використовує місцеву символіку при оформленні видання та надає послуги з реклами на тривалий час. Вартість випущених печатних видань становить 15600 грн. (з ПДВ). Доходи від реалізації газети за звітний період - 14920 грн. Вартість послуг від реклами – 24640 грн. Визначити суму збору за використання місцевої символіки та податок на рекламу.

3. ЛІТЕРАТУРА

1. ЗАКОН України “Про оподаткування прибутку підприємств”

2. ЗАКОН України “Про податок на додану вартість”

3. ПОРЯДОК складання Декларації про прибуток підприємств

4. ДЕКРЕТ Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори»

5. ЗАКОН України “ Про податок з доходів фізичних осіб”

6. ЗАКОН України «Про державну Податкову службу в Україні»

7.ЗАКОН України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом і державними цільовими фондами»

8. ЗАКОН України «Про зовнішньоекономічну діяльність»

9. ЗАКОН України «Про плату за землю»

10. ЗАКОН України «Про податок із власників транспортних засобів і інших самохідних машин і механізмів»

11. ПОСТАНОВА КМ України «Про внесення змін у порядок установлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору»

12. ІНСТРУКЦІЯ про порядок нарахування і стягування збору за спеціальне використання водних ресурсів і збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту»

13. ІНСТРУКЦІЯ про порядок нарахування і стягування плати за користування надрами для видобутку корисних копалин

14. Та інші нормативні документи, посібники та підручники.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.044 с)...