Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обсяг, структура й узагальнений зміст кожної частини курсової роботи



Спеціальність 5.03040101

КИЇВ-2011

Підготовлено викладачем юридичних дисциплін, відділення «Правознавство» викладачем І категорії Шевчук В.Л. (Протокол № 2 від 27.09.10)

Розглянуто і схвалено на засіданні комісії юридичниї дисциплін

Шевчук.В. Л. Методичні рекомендації щодо підготовки та оформлення курсових робіт з дисципліни “Цивільне та сімейне право Україниа” (для молодших спеціалістів). — К.: КППК імені А. Макаренка, 2010. — 25 с.

Методична розробка містить основні вимоги до порядку виконання курсової роботи з дисципліни “ Цивільне та сімейне право Україниа ”, її структури та правил оформлення, захисту курсової роботи, орієнтовні теми курсових робіт, зразки планів курсових робіт, список рекомендованої літератури, а також додатки.

© Київський професійно-педагогічний коледж імені А. Макаренка (КППК), 2010

ВСТУП

Курсову роботу з цивільного та сімейного права передбачено навчальним планом підготовки студентів зі спеціальності “Правознавство”. Її підготовка і захист студентами третього курсу завершує вивчення дисципліни “Цивільне та сімейне право України”; це — самостійне науково-теоретичне дослідження, що допоможе розкрити сутність цивільного та сімейного права як галузі суспільних відносин (об’єкта правового регулювання) і як галузі права, що є своєрідним елементом системи права України; сформувати у студентів переконання в необхідності глибокого вивчення цивільного та сімейного законодавства та виробити практичні навики, аналізувати і правильно застосовувати цивільне та сімейне законодавство як у професійній, так і в інших сферах життєдіяльності в умовах переходу до ринкової економіки. Курсова робота виконується з метою закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних студентами під час опанування дисципліни “ Цивільне та сімейне право України”, а також застосування їх для комплексного вирішення конкретного фахового завдання з цієї дисципліни, опанування головних теоретичних положень і набуття навичок практичного застосування норм цивіль­ного та сімейного права до конкретних, узятих з практики судових органів, си­туацій.

Цивільне та сімейне право — одна з провідних юридичних наук. Вона має фундаментальний характер і є підґрунтям для подальшого опанування студентами інших юридичних дисциплін — галузевих і спеціальних. Саме тому написання курсової роботи з цього предмета має на меті сприяти поглибленню отриманих теоретичних знань, їх систематизації, розвитку науково-теоретичного мислення, розширенню понятійного апарату, практичному застосуванню наукових методів (системного, функціонального, порівняльного, формально-юридичного та багатьох інших) у процесі вирішення поставлених завдань. Загалом, рівень підготовки курсової роботи та її захист дає змогу робити висновки про ступінь засвоєння студентом теоретичних знань і вміння їх застосовувати в науковій і практичній діяльності.

Написання курсової роботи має сприяти максимальному використанню одержаних у процесі вивчення цивільного та сімейного права знань. При цьому перед студентами постають такі завдання:

· сформулювати предмет дослідження й обґрунтувати його актуальність;

· визначати мету й основні завдання дослідження;

· відшукати і відібрати літературу, нормативно-правові акти, інтернет ресурси, необхідні для всебічного висвітлення теми курсової роботи;

· логічно й послідовно викласти положення курсової роботи;

· зробити узагальнюючі висновки;

· оформити роботу відповідно до вимог;

· прилюдно захистити курсову роботу.

Для якнайповнішого розкриття теми курсової роботи студенти опрацьовують різноманітні джерела: Конституцію та чинне законодавство України, міжнародні документи, навчальну літературу з цивільного та сімейного права, наукові монографії та збірники, періодику.

ОБСЯГ, СТРУКТУРА Й УЗАГАЛЬНЕНИЙ ЗМІСТ КОЖНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ “ЦИВІЛЬНЕ ТА СІМЕЙНЕ ПРАВО”





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 187 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...