Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Телеграма



Це службовий документ, що становить буквено-цифрове повідомлення, передане за допомогою телеграфного зв’язку (телеграфом).

Тексти телеграм друкують без абзаців. Вони повинні бути стислими і недвозначними. Не рекомендується вживати прий- менники, сполучники, займенники, вигуки, частки (крім част- ки „не”). Не допускається: переносити слова тексту телеграми з одного рядка на інший; робити будь-які виправлення. У разі потреби замість розділових та інших знаків використовують умовні позначення: КРПК, КМ, ЛПК, НР (номер), ДВК (дво- крапка). Знаки „–” (мінус), „+” (плюс), % (відсоток) пишуть словами; однозначні числа – переважно словами, багатознач- ні – цифрами.

Службові телеграми оформляють на поштових чи фірмо- вих бланках або на чистих аркушах паперу (формат А5) у двох примірниках (перший передають до відділення зв’язку, другий підшивають у справу).

Розрізняють ініціативні телеграми і телеграми-відповіді.

У телеграмах-відповідях на початку тексту зазначають номер документа, на який дають відповідь, а в кінці – ви- хідний номер, після чого зазначають назву підприємства (скорочено), посаду (у разі потреби), прізвище особи, яка підписала телеграму.

Реквізити службової телеграми:

1) назва виду документа;

2) категорія телеграми;

3) вид телеграми;

4) телеграфна адреса одержувача;

5) номер документа, на який дають відповідь;

6) текст;

7) вихідний номер телеграми;

8) скорочена назва підприємства, що надсилає телеграму;

9) посада особи, яка підписала телеграму;

10) поштова адреса та назва підприємства-відправника телеграми;

11) підпис;

12) дата підписання телеграми;

13) відбиток печатки підприємства-відправника.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 336 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...