Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Юридична служба — основний організатор правової роботи підприємства, установи, організації



ГОЛОВНЕ УПРАВАЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Відділ реєстрації нормативно-правових актів,

Систематизації законодавства, правової роботи та освіти

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ НА ТЕМУ:

« Організація роботи юридичної служби підприємства, установи, організації »

М.Чернівці

Рік

Зміст

Вступ.

Організація роботи юридичної служби підприємства, установи, організації.

Висновок.

Список використаних джерел.

ВСТУП

Юридична служба — основний організатор правової роботи підприємства, установи, організації

Основним завданням юридичної служби є організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування, дотримання вимог законодавства, інших нормативних актів органом виконавчої влади, підприємством, їх керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань і функціональних обов'язків, а також представлення інтересів органу виконавчої влади, підприємства в судах.

Діюче Загальне положення про юридичну службу визначає чотири види такого самостійного структурного підрозділу: департамент, управління, відділ, сектор. Цей перелік є вичерпним і не передбачає створення юридичної служби в іншому вигляді.

Юридична служба підприємства забезпечує правильне застосування на підприємстві нормативно-правових актів та інших документів, подає керівникові пропозиції щодо вирішення правових питань, пов'язаних з діяльністю підприємства; розробляє та бере участь у розробленні проектів актів та інших документів з питань діяльності підприємства.

Конкретні функції структур юридичної служби встановлюються положеннями про структурних підрозділах центрального апарату федерального органу виконавчої, територіальними органами федерального органу виконавчої влади і організаціями, які входять у систему цього федерального органу. Функції юридичної служби здійснюються з допомогою правових, економічних, організаційно-розпорядчих, соціально – психологічних методів.

Діяльність юридичних служб спрямована на забезпечення організації правової роботи в органах виконавчої влади, на підприємствах, в установах, організаціях, що базується на дотриманні законності. З метою підвищення якості роботи юридичних служб, правова робота має плануватися та забезпечуватися відповідними кваліфікованими кадрами юрисконсультів.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 390 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...