Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рекомендації до розрахунку теплової схеми котельні з водогрійними котлами



2.1.1.Теплову схему водогрійної котельні в дипломному проекті слід розрахувати для трьох (з п’яти) проектно-розрахункових режимів роботи системи тепло­пос­тачання, а саме:

максимально-зимового – МЗ, точки “зламу” графіка темпера­ту­ри води на опалення – ТЗ та літнього – Л.

2.1.2. Районні котельні слід формувати на базі водогрійних котлів малої (2,0 МВт – 8,0 МВт) та середньої (10,0 МВт – 50,0 МВт) потужності. Типорозміри вста­нов­люваних котлів в одній котельні мають бути однакової теплової потуж­нос­ті. Типорозміри кот­лів слід визначати за інформаційними листами заводів ви­роб­ників облад­нання.

2.1.3. Температуру води на вході у водогрійні котли слід підтримувати в межах 60 оС – 70 оС за умо­ви спалювання в котлах природного газу, та в межах 100 оС – 110 оС за умови спалювання в котлах вугілля та мазута. Орга­нізу­вати з цією метою змішування частини гарячої води, одержаної від котлів, з водою, що повертаться з теплової мережі (т. зв. рециркуляцію).

2.1.4. Експлуатаційний режим роботи групи водогрійних котлів котельні у всіх розрахункових режимах слід сфор­му­вати таким чином, щоб один котел завж­ди працював у “базовому” температурному режимі з номі­наль­­ною (150 оC – на природному газі, та 180 оC на вугіллі та на мазуті) темпера­турою води на виході. Вода з “базового” котла буде ви­ко­ристана як теплоносій для нагрі­ван­ня технологічної води для промислового підприємства, для власних потреб котельні: для рециркуляції, для нагрівання сирої та хімочи­ще­ної води, та для деа­ерації води на підживлення тепломережі.

2.1.5. Теплове навантаження котла в процесі експлуатації слід підтримувати в регламентних ме­жах 30% – 100% від номінальної потужності, відключаючи не­до­на­ван­та­жені кот­­­­­ли і донавантажуючи котли, що залишаються в експлуатації.

2.1.6. У разі експлуатації двох, або більше котлів (за звичай, в режимх МЗ і ТЗ) екс­плуатаційні параметри котла, що працює в “базовому” температурному режимі, а саме, теплову потужність, температу­ру во­ди на виході з котла, витрату води через котел, ККД котла слід підтримувати на рівні номінальних.

2.1.7. У разі експлуатації одного котла (за звичай, в режимі Л) його теплова по­тужність повинна дорівню­вати тепловій потужності котельні (і може бути меншою за номінальну), а температурний режим повинен відповідати “базо­вому”.

2.1.8. Витрату води через котли слід підтримувати на номінальному рівні. Що га­ран­тує регламентний гідравлічний режим в кот­лових тепло­­об­­мін­них поверх­нях. Допускається зменшення пропуска води через котли у разі необхідності вироблення менше за номінальне теплове навнтаження за умови роботи в номінальному температурному режимі.

2.1.9. Температура води на виході з усіх котлів, що знаходяться в експлуатації в МЗ -режимі повинна бути однаковою і дорівнювати номінальній 150 оС, або 180 оС.

2.1.10. Витрата води через котли, що експлуатуються зі змінним температурним режимом в МЗ -режимі має бути зменшена проти номінальної, у відповідності до їх балансового теплового на­ван­таження.

2.1.11. Для регулювання темпера­ту­ри води, що відпускатиметься від котельні в теп­­лову ­мере­жу, передбачити автоматизований регульований перепуск зво­рот­ної води з нагнітального трубопровода ме­режних насосів в трубо­провід гарячої во­ди після котлів.

2.1.12. Передбачити убуток води через нещільності трубопроводів теплової мережі для котельних невеликої теплової потужності і в межах 2,0 т/год – 3,0 т/год, а для потужних котельних в межах 10,0 т/год – 15,0 т/год.

2.1.13. Передбачити встановлення в водогрійній котельній вакуумних деаераторів води на під­жив­лення тепломережі з температорою води в деаераторі в межах 60 оС–70 оС. (Розрідження в деаераторах – в межах 0,80 бар – 0,70 бар).

2.1.14. Передбачити компенсацію убутка води з тепломережі водопровідною (т.з. “си­рою”) водою, що потребує хімічного очищення.

2.1.15. Передбачити використання для промислового підприємства технологічної води з природної водойми без хімічного очищення.

2.1.16. Передбачити температуру “сирої” та технологічної води в опалювальні пері­оди – 5 оС, вліт­ку– 15 оС,

2.1.17. Передбачити нагрівання сирої води перед станцією хімочищення до тем­ператури 20 оС, а хімочищеної води перед подаванням в деаератор до 50 – 55 оС гарячою водою з “базового” котла для всіх режимів роботи котельні.

2.1.18. Передбачити температуру грійної води на виході із підігрівників техно­ло­гіч­ної, сирої, хімочищеної води 65 оС для всіх режимів ро­бо­ти котельні

2.1.19. Передбачити нагрівання сирої, хімочищеної та технологічної води для про­мис­лового підприємст­ва в трубчатих або пластинчастих теплообмінниках.

2.1.20. Передбачити нагрівння технологічної води для промислового підприємтсва в підгрівнику, встановленому в котельні, гарячою водою з “базового” котла.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...