Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні методичні вказівки. Семінарські заняття є важливою формою навчального процесу



Семінарські заняття є важливою формою навчального процесу. Метою проведення семінарських занять з курсу «Історія держави і права зарубіжних країн» є забезпечення більш глибокого ознайомлення з лекційним матеріалом, монографічною літературою, нормативно правовими актами та вироблення навичок самостійного висловлювання поглядів на основі напрацьованого наукового матеріалу. Важливим завданням семінарських занять є формування власної думки студентів з теоретичних питань і практичних навичок щодо сутності, функцій і соціального призначення держави, її правової системи, перспективи і можливості їх розвитку.

Головна мета проведення семінарів з історії держави і права зарубіжних країн – поглиблення та закріплення найбільш складних і важливих тем курсу. На семінарських заняттях студенти набувають навичок самостійного опрацювання джерел права, аналізу законодавчого матеріалу, правильного формулювання і висловлювання своїх думок під час обговорення теми.

Основою для роботи на семінарі є законодавство та інші пам’ятки з історії держави і права, різний нормативний матеріал. Аналіз таких джерел, як Закони Ману, Закони царя Хаммурапі, Салічна Правда, Велика хартія вольностей 1215 р., Конституція США 1787 р., Декларація прав людини і громадянина 1789 р., Цивільний кодекс Франції 1804 р., Конституції Франції 1946 і 1958 рр., Конституції Німеччини 1919 і 1949 рр. та інших документів дає можливість зрозуміти сутність головних інститутів права, структуру державного механізму тощо, а отже, підготуватися до відповіді на запитання, поставлені в плані семінарського заняття. Необхідний законодавчий матеріал для засвоєння тем семінарів та виконання практичних завдань, які додаються до багатьох тем, міститься у рекомендованих підручниках, посібниках, хрестоматіях з історії держави і права зарубіжних країн, а також монографічної літератури.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...