Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні завдання. Задача №1.Бюджетна установа на кінець звітного періоду має зобов’язання 320000 грн., з яких 200000 грн



Задача №1. Бюджетна установа на кінець звітного періоду має зобов’язання 320000 грн., з яких 200000 грн. – за отриману електроенергію (причина – недофінансування), 120000 грн. – за матеріальні цінності, одержані від постачальників (причина – відсутність достатніх надходжень по спеціальному фонду). Комісія, провівши інвентаризацію розрахунків установи встановила, що термін позовної давності по обох заборгованостях минув і вона є безнадійною для погашення.

Відобразити в бухгалтерському обліку бюджетної установи операції зі списання заборгованості.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі:

1. Про затвердження Порядку обліку зобов'язань розпорядників бюджетних коштів в органах Державного казначейства України: Наказ Державного казначейства України №136 від 09.08.2004р.

2. Про затвердження Порядку списання кредиторської заборгованості бюджетних установ, строк позовної давності якої минув: Наказ Державного казначейства України №73 від 08.05.2001р.

Задача №2. Бюджетною установою було виплачено працівнику надлишкову заробітну плату за грудень 2011р. в сумі 220 грн. В січні 2012р. працівник повернув надмірно отриману зарплату в касу установи.

Відобразити операції в бухгалтерському обліку бюджетної установи.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі:

1. Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ: Постанова кабінету Міністрів України №228 від 28.02.2002р.

2. Про відновлення касових видатків бюджетних установ: Лист Міністерства фінансів України №021-03/60 від 06.03.2003р.

Задача №3. Державний обласний архів у 2011р. надавав послуги з палітурних та картонажних робіт. За даними бухгалтерського обліку станом на 01.01.2012р. на балансі установи врахована дебіторська заборгованість у розмірі 680 грн. за розрахунками з отримувачами цих послуг. В 2012р. прийнято рішення про недоцільність надання таких послуг. У кошторисі установи не передбачено ані надання таких послуг, ані проведення видатків за їх рахунок. У січні 2012р. отримувачі послуг погасили заборгованість перед архівом у повному обсязі. Цю суму було перераховано до бюджету.

Відобразити операції в бухгалтерському обліку Державного обласного архіву.

Законодавчі акти, рекомендовані для розв’язання задачі: див. задача №2.

Тема 12 (практичне заняття 16). Інвентаризація в системі бюджетних установ.

Мета практичного заняття. Вивчення порядку проведення інвентаризації в бюджетній установі та відображення її результатів на рахунках бухгалтерського обліку.

Питання для обговорення. 1) Інвентаризація основних засобів; 2) Інвентаризація запасів; 3) Особливості інвентаризації продуктів харчування та лікувальних засобів у бюджетних установах; 4) Поняття інвентаризаційної комісії та порядок її формування; 5) Інвентаризація інших активів.

Тести. 1. Бюджетні установи зобов’язані проводити інвентаризацію бібліотечних фондів:

А) не менше одного разу на квартал Б) не менше одного разу на рік, але не раніше першого грудня В) не менше одного разу в три роки Г) один раз у п’ять років

2. Нестача продуктів харчування у їдальні бюджетної установи в межах норм природного убутку:

А) списується з матеріальних осіб за встановленими нормами Б) стягується з винних осіб В) оприбутковується у встановленому порядку Г) правильна відповідь відсутня

3. Який з перелічених нижче працівників не може входити до складу інвентаризаційної комісії з перевірки стану та збереженості грошових коштів?

А) керівник установи Б) начальник відділу В) головний бухгалтер Г) касир

4. Загальний підвищуючий коефіцієнт при встановленні розміру збитків, які підлягають відшкодуванню винними особами, становить:

А) 1 Б) 2 В) 3 Г) 4

5. У випадку встановлення фактів крадіжок, при аварійних ситуаціях, зміні матеріально відповідальних осіб за вимогою перевіряючих згідно рішення вищестоящих органів здійснюють:

А) планову інвентаризацію Б) позапланову інвентаризацію В) повну інвентаризацію Г) вибіркову інвентаризацію

6. Який з перелічених способів відшкодування працівником заподіяної роботодавцю шкоди заборонений вітчизняним законодавством?

А) шляхом утримання із заробітної плати працівника за його заявою або на підставі рішення суду Б) шляхом унесення грошових коштів до каси або зарахування на банківський рахунок роботодавця В) за згодою власника (уповноваженого ним органу) працівник може передати для покриття заподіяної шкоди рівноцінне майно або виправити пошкоджене Г) правильна відповідь відсутня

7. Списання нестачі виробничих запасів в межах норм природного убутку оформляється таким бухгалтерським проведенням:

А) Дт 801 Кт 201 Б) Дт 363 Кт 711 В) Дт 401 Кт 104 Г) Дт 201 Кт 801

8. Відомості про розбіжності в балансі наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів або невідповідність показників балансу результатам проведеної їх інвентаризації протягом трьох календарних днів після виявлення подаються закладом охорони здоров'я у:

А) СБУ Б) МВС В) ДКУ Г) МОЗ

9. Який максимальний штраф за несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризацій грошових коштів і матеріальних цінностей в бюджетних установах?

А) 8 н.м.д.г. Б) 10 н.м.д.г. В) 15 н.м.д.г. Г) 20 н.м.д.г.

10. При розрахунку розміру збитків від розкрадання запасів, виявлених при інвентаризації враховується:





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 491 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...