Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 2. Класифікація юридичних осіб у цивільному праві



Орієнтовний план

РОЗДІЛ 1. Загальна характеристика класифікацій юридичних осіб, що існують в цивільному праві України.

РОЗДІЛ 2. Товариства у цивільному праві

2.1. Підприємницькі товариства.

2.2. Непідприємницькі товариства.

РОЗДІЛ 3. Проблеми класифікації юридичних осіб за цивільним і господарським законодавством.

У першому розділі теми необхідно зупинитися на понятті юридичної особи, та її основних ознаках. Необхідно підкреслити різницю між поняттям, що існувало за раніше діючого кодексу, та тим, що міститься зараз у ЦК України. Слід розкрити класифікацію, що міститься у новому ЦК України. Зазначити та розкрити суть кожного з перелічених видів у межах поданої класифікації.

У другому розділі необхідно зупинитися на детальному розгляді правового становища товариств у цивільному праві. Зокрема, розкрити порядок створення та припинення їх діяльності, види. У кожному підпунктів висвітлити особливості правового положення кожного з видів товариств.

Третій розділ має бути присвячений проблемам та колізіям, що точаться навколо існуючої класифікації на фоні господарського законодавства – а саме – Господарського кодексу України. Адже класифікації істотно відрізняються одна від одної. Варто на основі обох існуючих класифікацій зазначити власне бачення стосовно доцільності чи недоцільності такої різниці у класифікаціях різних галузей права.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 578 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...