Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна установка та її електрична схема



Дослідженню підлягає трифазне коло з активними споживачами, з’єднаними за схемою трикутник. Принципова схема дослідної установки для визначення параметрів кола трифазного змінного струму, споживачі в якому з’єднані трикутником, показана на рис.6.1. Дослідна установка збирається з елементів кола, рекомендований перелік яких наведено в дод. 4.

Споживач – це реостат, що має дві вітки активного навантаження (лампи розжарювання або резистори) EL і перемикачі SA. До триполюсного вимикача QF джерела трифазної симетричної напруги реостати приєднують через контактний місток XS1–S1 – XS3–S3. Крім того, аналогічні контактні містки XS4–S4 – XS6–S6 є у кожній фазі споживача.

Контактний місток – це розетка XS з шунтувальним перемикачем S, робоча позиція якого – «Ввімкнено». Наявність цих контактних містків дає можливість використовувати для вимірювання струмів (фазних і лінійних відповідно) один амперметр РА, до виводів обмотки якого приєднана штепсельна вилка ХР3 – ХР4.

Для вимірювання лінійних (вони ж фазні) напруг використовують вольтметр pV, до затискачів якого приєднуються щупи ХР1–ХР2 з ізольованими рукоятками.

Вимірювання активної потужності трифазної системи проводиться за допомогою двох ватметрів рW1 і рW2. Враховуючи схему їх увімкнення (див.рис.6.1), бажано, щоб обидва ватметри були однотипні та мали однакові метрологічні характеристики і номінальні параметри. Розміщення вимірювальних приладів, затискачів вимикача QF трифазної напруги, реостатів активного навантаження EL1 – EL6 з вимикачами SA1 – SA6, контактних містків XS1 – XS4 з вимикачами S1 – S4, змонтованими на відповідній ділянці універсального лабораторного стола, на схемі показано умовно. Між собою елементи кола з’єднуються за допомогою жорстких перемичок (на схемі показані потовщеними лініями) і гнучких провідників. Зібрана таким чином схема надає можливість використовувати мінімальну кількість приладів і збільшити наочність вимірювань.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...