Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослідження кола однофазного змінного струму з паралельно з’єднаними споживачами



Мета роботи – навчитись вимірювати і розраховувати параметри кола однофазного змінного струму з паралельно з’єднаними r, r-L і C елементами.

Завдання на виконання роботи

Вивчити особливості паралельного з’єднання елементів у колі однофазного змінного струму і опанувати методику вимірювання параметрів електричної енергії, зокрема напруги, активної потужності, струмів у вітках і колах.

Дослідити роботу кола однофазного змінного струму з паралельно з’єднаними резистором і реальною котушкою індуктивності та резистором, конденсатором і котушкою індуктивності.

Навчитись застосовувати закон Ома та перший закон Кірхгофа для розрахунку та аналізу стану кіл змінного струму з активним, активно-індуктивним та активно-ємнісним навантаженням; усвідомити фізичну суть активної, реактивної та повної провідностей віток у колі змінного струму.

Розрахувати за даними дослідів величину повної провідності кола і провідностей лампового (резистивного) реостата, реальної котушки індуктивності та конденсатора.

Опанувати методику побудови суміщених векторних діаграм і побудувати їх для проведених дослідів.

Провести аналіз результатів досліджень і записати висновки.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...