Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Перехід до ринкових відносин потребує вдосконалення організації та планування виробництва в низовій ланці народного господарства,на підприємстві



Перехід до ринкових відносин потребує вдосконалення організації та планування виробництва в низовій ланці народного господарства,на підприємстві.

Сучасний спеціаліст повинен знати основи організації, планування виробництва та управління підприємством, вміти кваліфіковано вирішувати питання, пов'язані з організацією виробництва нових видів продукції, шукати і знаходити шляхи підвищення ефективності роботи підприємств, покращання якості, росту продуктивності праці.

Необхідні знання майбутній спеціаліст отримує при вивченні дисципліни "Економіка, організація та планування виробництва", предметом вивчення якої є закономірності організації процесів виробництва та управління на підприємствах і розроблені на їх основі раціональні форми та методи здійснення виробничих процесів та реалізації процесів управління на підприємстві.

Курсова робота з дисципліни "Економіка, організація та планування виробництва" є підсумком самостійного комплексного дослідження однієї з актуальних проблем економіки, організації і стратегії розвитку підприємства в динамічному ринковому середовищі.

Метою курсової роботи є систематизація, закріплення та розширення теоретичних та практичних навичок з навчальної дисципліни "Економіка, організація та планування виробництва", показ вміння учнів використовувати їх при вирішенні конкретних економічних і виробничих завдань, розвиток навичок самостійної роботи, опанування методики дослідження та аналізу, вивчення та осмислення досвіду господарювання в умовах ринку, сучасних методів підвищення ефективності виробництва та інших напрямків підприємницької діяльності підприємства.

Завдання курсової роботи полягає в обґрунтуванні шляхів та методів удосконалення господарського механізму функціонування підприємств, підвищення ефективності господарських рішень, визначення стратегії розвитку підприємства в умовах ринку.

Спочатку учень збирає, накопичує та аналізує матеріали, необхідні для виконання курсової роботи. Потім, використовуючи ці дані, а також техніко-економічні дані двох варіантів виготовлення трьох видів деталей - існуючого (надалі базового) та нового (надалі проектного), надані в курсовій, учень повинен зробити техніко-економічний аналіз, застосовуючи за можливістю комп'ютерну техніку, економіко-математичні та економіко-статистичні методи і моделі дослідження економічних процесів і явищ, обрати найкращій варіант та зробити висновок, обґрунтовуючи свій вибір.

2. Вибір теми курсової роботи.

Тематика курсових робіт розробляється викладачем, розглядається методичною комісією підготовки молодшого спеціаліста за напрямком «Економіка і підприємництво» і затверджується заступником директора з навчально-виробничої роботи відповідно до завдань і проблем реформування економіки підприємства. Щорічно тематика переглядається і уточнюється з урахуванням змін, що відбуваються у законодавстві, шляхів розвитку економіки підприємства в Україні.

Перелік тем курсових робіт наведено в додатку №1, а перелік вихідних даних - в додатку №2.

Неприпустимо виконання курсових робіт однакової теми за матеріалами одного і того ж варіанту декількома учнями.

Учень отримує у викладача завдання на виконання курсової роботи, яким буде керуватися у процесі виконання курсової роботи.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...