Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Теорія Конституції України



Семінарське заняття – 6 год.

1. Поняття, ознаки (юридичні властивості) та сутність Конституції України.

2. Конституція та держава. Конституція та політична система суспільства. Конституція та конституціоналізм. Розкрити питання їх співвідношення.

3. Функції конституції та її характеристика.

4. Класифікація конституцій: мета та критерії класифікації. Види конституцій в Україні. Характеристика Конституції Автономної Республіки Крим.

5. Об’єкти конституційного регулювання. Дія Конституції України.

6. Форма і структура Конституції України. Мова та стиль Конституції України.

7. Внесення змін та доповнень до Конституції України (Розділ ХІІІ Конституції України). Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Президента України щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 158 та статті 159 Конституції України.

8. Поняття, структура механізму реалізації Конституції України. Фактори, що визначають реалізацію та ефективність дії Конституції України, проблеми її реалізації.

9. Додержання та охорона Конституції України: гарантії, механізм захисту та охорони. Суб’єкти захисту.

10. Конституція і проблема імплементації норм міжнародного права.






Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 639 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...