Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Страхування депозитів та інших банківських ризиків, страхування інвестицій



Система депозитного страхування забезпечує захист вкладів у випадку банкрутства комерційних банків.. Страхування депозитів покликане вирішити два основних завдання: забезпечити гарантії повернення вкладів вкладникам та сформувати на цій основі реальний механізм попередження кризи банківської ліквідності і масового вилучення коштів із депозитних рахунків у випадку несприятливої кон’юнктури і банкрутства банків.

Необхідність впровадження системи страхування банківських депозитів встановлюється такими чинниками: загальним спадом довіри до банків, потребою надання допомоги тим банкам, які потрапили у складну фінансову ситуацію, потребою стабілізації фінансових ресурсів банку та ін.

Системи депозитного страхування можуть функціонувати на базі державної, приватної та змішаної форм власності, а за формами проведення поділяється на обов’язкове та добровільне.

Страхування депозитів є особливо актуальним для України, де частішають випадки неплатоспроможності банків.

Під страхуванням інвестицій розуміють страхування таких вкладень інвестора, які пов’язані з одержанням прибутку. При страхуванні інвестицій інвестор може страхувати не тільки свій капітал, а й майбутні доходи. Укладення договору страхування здійснюється на підставі письмової заяви страхувальника. І укладається як правило на рік.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...