Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Охорона праці в галузі



Нормативна навчальна дисципліна «Охорона праці в галузі» вивчається з метою формування у майбутніх правознавців необхідного в їх професійній діяльності рівня знань та умінь із правових та організаційних питань охорони праці, фізіології, гігієни праці, виробничої санітарії та безпеки процесів праці. Знання, набуті в процесі вивчення дисципліни, дають можливість професійно орієнтуватися в питаннях запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням та усувати негативні впливи шкідливих та небезпечних факторів на здоров’я працівників під час виконання ними трудових обов’язків у побуті та у різних за характером надзвичайних ситуаціях. Вивчення дисципліни передбачає, що студент користується, крім підручника, законодавчою та нормативною базою, а також спеціальною і навчальною літературою.

У результаті вивчення дисципліни студенти повинні:

знати:

- показники виробничого середовища, за якими нормуються оптимальні умови праці у сфері професійної діяльності юристів;

- шляхи зниження напруженості шкідливості та важкості трудового процесу;

- вимоги до робочих місць, обладнаних візуальними дисплейними терміналами;

- фактори, які можуть спричинити професійні захворювання;

- розподіл виробничого травматизму за причинами у сфері професійної діяльності юристів;

уміти:

- визначати заходи щодо профілактики та попередження виробничого травматизму;

- розробляти пропозиції щодо зниження напруженості праці за окремими професіями та характером робіт у сфері професійної діяльності юристів;

- обґрунтовувати вимоги до безпеки праці користувачів ПК;

- визначати клас умов праці за показниками шкідливості та небезпечності умов праці при комплексній дії декількох факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 277 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...