Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дієти з підвищеним вмістом протеїнів



Дієти, що містять підвищену кількість протеїну можуть приводити до наступних побічних ефектів:

- підвищена активність нирок - їм доводиться працювати інтенсивніше, щоб метаболізувати аміак;

- збільшення мочевиділення (аміак виводиться з сечею), як наслідок зневоднення;

- підвищене споживання жирів;

- виведення з організму з сечею кальцію, що негативно позначається на стані кісток;

- погіршення споживання вуглеводів;

- підвищені грошові витрати, оскільки їжа, багата на протеїни, часто дорожча.

Якість протеїнів

Високоякісні (повноцінні) джерела протеїну Низькоякісні (неповноцінні) джерела протеїну
Яйця, м’ясо, птиця, риба, молоко та молочні продукти Бобові(горох, боби, чечевиця, соя і соєві продукти), горіхи, зернові

Жири

Жири є концентрованим джерелом енергії, їх харчова цінність складає 9 Кал/г, що більш ніж в два рази вище, ніж у вуглеводів і протеїнів. Окрім енергетичної функції, жири володіють також терморегулюючим ефектом. Жири – необхідний компонент синтезу важливих жирних кислот (лінолева, ліноленова і арахидонова кислоти), що беруть участь в абсорбації жиророзчинних вітамінів (А, D, Е і К), а також в синтезі гормонів.

Харчові джерела жирів. Харчові жири можуть бути рослинного і тваринного походження. Тваринні жири є переважно насиченими, тоді як рослинні, в основному, – ненасичені. З рослинних жирів насиченими є пальмове і кокосове масла, а також деякі інші – гідрогенізовані. Ненасиченим є і жир риб, які водяться в холодній воді. Холестерин - це інший тип харчового жиру, крім того, він виробляється і в людському організмі. Ззовні він поступає в організм тільки з тваринною їжею.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 244 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...