Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

а — загальний вид,



б і в —вміст пакету (б — ватно-марлеві тампони, в — флакон з дегазируючею речовиною).

Призначений для знезараження краплиннорідких отруйних речовин, що потрапили на відкриті ділянки шкіри та одяг.

До комплекту входять флакон з дегазуючим розчином і 4 ватно-марлеві тампони. Флакон і тампони запаяні в герметичну поліетиленову оболонку.

При використанні ІПП-8 тампони щедро змочують розчином. Першим тампоном видаляють із шкіряного покриву ОР щипковим рухом, наступна обробка – протирання ураженої ділянки. При обробці тіла відчувається печіння, але воно проходить. Не допускати потрапляння розчину в очі.

Можна застосовувати як дегазуючу речовину нашатирний спирт.

ПАКЕТ ПЕРЕВ’ЯЗУВАЛЬНИЙ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ призначений для надання допомоги при пораненнях і опіках. Він складається з двох ватно-марлевих подушечок розміром 32 см довжиною 17,5 см шириною та бинта довжиною 7 м і шириною 10 см. Одна подушечка пришита на кінці бинта, а друга – вільно пересувається по ньому. Подушечки і бинт стерильні, упаковані в пергаментний папір. У пакет вкладається шпилька. На чохлі написано правила користування пакетом.

В разі потреби пакет відкривають, виймають бинт з двома подушечками, не торкаючись руками їх внутрішньої поверхні. Подушечку накладають на рану і прибинтовують, кінець закріплюють шпилькою. При наскрізних пораненнях рухому подушечку переміщують по бинту так, щоб закрити вхідний і вихідних отвори рани. Чохол, внутрішня поверхня якого стерильна, використовується для накладання герметичних пов’язок.

Висновок: Використання табельних і підручних засобів надання першої медичної допомоги потерпілим – запорука врятування їх життя. Щоб правильно застосовувати ці засоби необхідно твердо знати їх лікувальні якості та порядок їх застосування.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 175 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...