Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формат Звіту про зміни у власному капіталі



МСБО 1 вимагає, щоб підприємство подавало у вигляді окремого компоненту своїх фінансових звітів звіт, у якому наводитися:

а) чистий прибуток або збиток за певний період;

б) кожна стаття доходу та витрат, прибутку або збитку (яка згідно з вимогами інших стандартів визнається безпосередньо у складі власного капіталу) і загальна торба за цими статтями; та

в) кумулятивний вплив змін в обліковій політиці та виправлення помилок попереднього періоду.

Крім того, підприємству слід подавати в цьому звіті або в примітках до нього:

а) операції щодо капіталу з власниками та виплати дивідендів власникам;

б) сальдо нерозподіленого прибутку або збитку на качан певного періоду та на дату балансу, а також зміни за період;

в) узгодження балансової вартості шкірного класу власного капіталу, премії за акціями та всі забезпечення на качан і на кінець періоду, розкриваючи кожну зміну окремо.

Ці вимоги можна виконати двома шляхами – у вигляді Звіту про визнані інші прибутки та збитки або Звіту про зміни у власному капіталі.

Аналізуючи структуру пасиву балансу, частково був проведень аналіз власного капіталу підприємства. Але у зв'язку з тим, що в балансі відображається інформація на окрему дату балансу, не було можливості досліджувати, за рахунок яких джерел формується тієї або інший елемент власного капіталу, а також в якому напрямі він був використаний.

Вікорістовуючи дані форми 4 "Звіт про власний капітал" і аналітичної таблиці, необхідно розрахувати такі показники руху власного капіталу:

– коефіцієнт надходження:

коефіцієнт вибуття:

Аналіз Звіту про зміни у власному капіталі корисно починати з огляду структури складових частин капіталу, а потім провести аналіз характеру змін, що відбулися протягом долі.

Структура може включати відіа випущених акцій інші кошти та резерви підприємства. У деяких випадках ці складові частини не виділяються безпосередньо в Балансі, отже, Звіт про зміни у власному капіталі чи відповідні частини приміток до фінансових звітів можуть бути єдиним джерелом, де відображена вся структура капіталу. Більш того, не всі доходь і прибутки включаються до Звіту про прибутки та збитки, тому що деякі з їх відображені тільки в Звіті про зміни у власному капіталі.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 438 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...