Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принципова схема двигуна. Індикаторна діаграма та діаграма фаз газорозподілу



Поршневий двигун складається з циліндра і картера, який знизу закрито піддоном. Усередині циліндра переміщується поршень з компресійними (ущільнювальними) кільцями, який має форму стакана з днищем у верхній частині. Поршень через поршневий палець та шатун зв`язаний із колінчастим валом, що обертається в корінних підшипниках, розташованих у картері. Колінчастий вал складається з корінних шийок, щік і шатунної шийки. Циліндр, поршень, шатун і колінчастий вал утворюють кривошипно-шатунний механізм, який перетворює зворотно-поступальний рух поршня на обертальний рух колінчастого вала.

Зверху циліндр накрито головкою з клапанами, відкриття і закриття яких точно узгоджуються з обертанням колінчастого вала, а отже, і з переміщенням поршня.

Схема поршневого ДВЗ

1- Головка циліндра. 2- Поршневі кільця. 3 - Поршневий палець4 – Поршень. 5 – Циліндр. 6 – Картер. 7 – Маховик. 8 - Колінчастий вал. 9 - Піддон картера. 10 - Щока кривошипа. 11 - Шатунна шийка. 12 - Корінний підшипник. 13 - Корінна шийка. 14 – Шатун. 15 - Впускний клапан. 16 - Свічка запалювання. 17 - Випускний клапан





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 661 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...