Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Маневр силами і засобами, ударами і вогнем, їх види і характеристика



Маневр - організоване пересування військ під час бою з метою заняття вигідного положення для ведення вогню по найбільш уразливому місцю в бойовому порядку противника, особливо у фланг і в тил, а також для виводу підрозділів з-під удару противника.

Маневр проводиться силами і засобами, а також вогнем.

Видами маневру силами і засобами є: охоплення, обхід та відхід.

Охоплення - маневр, який здійснюється з метою виходу для удару у фланг противнику.

Обхід - більш глибокий маневр, який здійснюється з метою виходу для удару по противнику з тилу.

Охоплення здійснюється, як правило, у тісній вогневій та тактичній взаємодії, а обхід - в тактичній взаємодії з підрозділами, які діють з фронту.

Відхід -маневр, який застосовується з метою виводусвоїх підрозділів (вогневих засобів) із-під удару противника і заняття більш вигідного положення.Він проводиться тільки з дозволу старшого командира.

Маневр повинен бути простим за задумом, проводитися швидко, потай та раптово для противника. Дляйого здійснення використовуються результати вогневого ураження противника, відкриті фланги, проміжки, складки місцевості, приховані підступи, аерозолі (дими), а в обороні, крім того, - траншеї і ходи сполучення.

Маневр вогнем застосовується для більш ефективного ураження противника.Він полягає у зосередженні вогню взводу (відділення) по одній важливій цілі, своєчасному перенесенні вогню з однієї цілі на іншу та веденні вогню взводом одночасно по декількох цілях.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 3462 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...