Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відомства



Навчальний приклад для проведення ділової гри

"РОЗРОБКА БЮДЖЕТУ РЕСПУБЛІКИ СКЛАВІНА"*

НАВЧАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ

МЕТА - надати можливість студентам проявити досвід і знання в галузі управління державними витратами в конкретній ситуації, змоделювати проблеми, що можуть виникнути під час обговорення бюджету і спробувати розв'язати їх разом.

Для цього організовується "навчальне засідання" Міжвідомчої Бюджетної Комісії, де будуть обговорюватися стратегія і загальні напрями використання бюджетних засобів вигаданої країни - Склавінії.

ГРУПИ УЧАСНИКІВ. Всі учасники ділової гри поділяються на групи, які представляють галузеві міністерства і відомства, що претендують на вагому частку бюджетних витрат, а також урядові структури, відповідальні за бюджетну політику. Ці групи учасників проведуть ділову гру зі складання бюджету Склавінії на 2021 р.

ВІДОМСТВА

1. Міністерство фінансів і економіки (Голова - Міністр)

2. Міжвідомча комісія з галузей сфери матеріального виробництва (представники Міністерства паливно-енергетичного комплексу (ПЕК), Міністерства промисловості (металургія, хімія і машинобудування), Міністерства сільського господарства (АПК)

3. Міжвідомча комісія з питань розвитку освіти, науки і культури

4. Комісія з питань соціального захисту і пенсійного забезпечення

5. Міжвідомча комісія з питань Державної безпеки й Оборони

6. Управління Державної служби (утримання держапарату)

7. Комісія з питань ліквідації наслідків Полинської катастрофи

8. Група незалежних експертів

РЕГЛАМЕНТ. Кожне Відомство буде представлено групою студентів, яку складають учасники семінару. Керівник Відомства (висунутий групою) зробить коротку доповідь, у якій викладе загальні пропозиції щодо розподілу і використання бюджетних засобів на потреби свого Відомства. Кожне Відомство повинно виходити зі своєї частки в бюджеті за попередній рік (у прикладі -2020 p.). Якщо група пропонує збільшити (скоротити) свою частку бюджетних асигнувань, вона повинна вказати відомство, за рахунок (на користь) якого має відбутися зміна. Після трихвилинного виступу голови Відомства відбувається п'ятихвилинне обговорення поданих пропозицій, протягом якого учасники ставлять запитання й уточнюють пропозиції, що надійшли. Координує дискусію Міністр фінансів. Очікується і заохочується участь у дискусії усіх учасників, а не лише керівників Відомств. Після виступу й обговорення пропозицій усіх груп Міністр фінансів виступить з п'ятихвилинною доповіддю, в якій підведе підсумок і сформулює власні

рекомендації щодо формування структури державного бюджету.

ПІДГОТОВКА. Групи формуються попередньо. Кожна команда повинна уважно ознайомитися з навчальним прикладом, а потім обговорити свою лінію і підготувати виступ.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...