Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Місце і роль Подільського економічного району в економіці країни



Подільський економічний район включає Вінницьку (утворена 1932 р.), Тернопільську (1939 р.), Хмельницьку (1937 р.) області. Він має зручне економіко-географічне положення (центральне положення, кордони з відносно розвиненими Центральним і Кар­патським економічними районами, вигідне транспортно-географіч­не розташування).

Район займає 10,1 % території України, у ньому проживає 4,4 млн чол. — 8,9 % населення держави (таб. 4.36). Це один з великих районів з багатими сільськогосподарськими ресурсами, що пози­тивно впливає на можливості його комплексного економічного і соціального розвитку (рис. 4.8). Протяжність території з півночі на південь — 240 км, з заходу на схід — 370 км. Район розташо­ваний у центральній частині Правобережної України, на Поділь­ській і Придністровській височинах, у зоні з родючими грунтами і достатнім зволоженням, що позитивно сприяє розвитку агро­промислового комплексу як профілюючої галузі господарства.


Рис. 4.8. Економіка Подільського економічного району


Таблиця 4.36





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...