Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сутність наукових методів



На сучасному етапі розвитку народного господарства забезпе­чення раціонального розміщення продуктивних сил стало однією з найважливіших економічних і екологічних проблем у кожній країні. Надмірна концентрація промисловості з сильно забруд­нюючими природне середовище технологічними процесами всту­пила в протиріччя з обумовленою нею надмірною концентрацією населення в містах та середовищем його проживання. Територіаль­на організація продуктивних сил вимагає обґрунтування науко­вих засад розміщення виробництва і підприємств з урахуванням їх економічної ефективності та можливої екологічної шкідливості.

Наукові засади розміщення продуктивних сил визначаються насамперед методами цієї науки. Методи науки — це способи пі­знання дійсності, планомірний шлях встановлення істини. Сукуп­ність методів дослідження, які використовуються в науці, фор­мують її методологію. Методи вивчення об'єктів і явищ можна вважати науковими, якщо вони забезпечують розкриття сутності дійсних процесів у їх розвитку.

Найбільш загальним, визначальним для всіх наук є діалектич­ний метод. Спираючись на нього, в кожній галузі знань розроб­ляється своя галузева методологія і методика досліджень.





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 343 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...