Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні вимоги техніки безпеки при роботі на верстатах



Загальні вимоги. При виконанні робіт на механічних дільницях, робочих місцях, де розташовані верстати, можуть мати місце такі основні небезпечні та шкідливі виробничі фактори (рис. 3.28):

Перед початком роботи на верстаті необхідно перевірити справність та наявність усіх огороджень і пристроїв, надійність закріплення різального інструменту, а також випробувати верстат на холостому ходу. Верстати, при роботі на яких виділяються шкідливі речовини, повинні працювати з ввімкненою місцевою вентиляцією для їх видалення із зони різання. На кожному робочому місці біля верстата на підлозі повинні бути дерев’яні трапи на всю довжину робочої зони і шириною не менше 0,6 м від частин верстата, що виступають.


Рис. 3.28. Основні небезпечні і шкідливі фактори при роботі на верстатах.


Виключення верстата обов’язкове:

- у разі припинення подання струму;

- при заміні робочого інструменту;

- закріпленні або установленні деталі, що обробляється, знятті її з верстата;

- при ремонті, очищенні та змащенні верстата, прибиранні ошурок та стружки.

Для зняття, установлення деталей або заготовок масою більше 20 кг необхідно використовував підйомно-транспортні механізми, обладнані спеціальними пристроями.

Вироби, що оброблюються на верстатах повинні міцно і надійно закріплятися.





Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 2186 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...