Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пошук роботи – це «проблема», яку необхідно вирішити



Пошук роботи – це проблема. Не можна відразу розраховувати на позитивний результат, але не варто зовсім відмовлятися від її вирішення. Слід залучити до союзництва всі можливі способи пошуку і розпочати його.

Центри зайнятості, кадрові агентства, газетні оголошення, інтернет, телефонні дзвінки потенційним роботодавцям – ось віхи вашої інтенсивної праці при пошуку роботи. У кожного з цих способів є переваги та недоліки. Заздалегідь неможливо вгадати, на якому з обраних шляхів на вас очікує успіх.

Потрібно розпочинати діяти по всіх напрямах, а потім закріпити успіх в тому руслі, що виявилося для вас найбільш перспективним. Будь-який спосіб пошуку роботи вимагає особливого методичного підходу й напруження. Кількість спроб влаштування на роботу в даному процесі зовсім не останній і не єдиний фактор вашої перемоги.

Таких спроб може бути багато, але важливі і продумана якість ваших зусиль, і спланована стратегія пошуку. Головна перепона для людини, що залишилася без роботи, – подолання неприємних факторів психологічного, сімейного і фінансового дискомфорту, як завжди супроводжують пошуку роботи. Наявність потрібних знайомств в такій справи є корисним чинником, як і в будь якій ситуації.

Зазначимо, що знайомі навряд чи захочуть губити свою репутацію, надаючи рекомендації людині, нездатний успішно виконати пропоновану роботу. Особливо ефективними є знайомства і рекомендації у таких сферах діяльності, як шоу-бізнес, секретарі, прес-служби, силові структури тощо. Зауважимо: ви повинні уміти встановлювати й реалізовувати потрібні знайомства безпосередньо під час пошуку роботи. Скільки часу приділити на пошук роботи? А скільки часу ви проводите на роботі, якщо вона у вас є? Як мінімум, вісім годин. Стільки ж вам слід витрачати і на інтенсивний пошук роботи. Якщо не всі вісім, то, як мінімум, чотири години. Дослідники стверджують, якщо впродовж одного-двох місяців напружених пошуків результат не отримано, тоді ви ризикуєте дістати нервовий зрив або впасти в депресію. Проте перш ніж занепасти духом, необхідно проаналізувати ситуацію. Швидше за все, річ у тім, що ваші вимоги не відповідають вашій компетентності й можливостям. А може, навпаки – просто на ринку праці у вашому регіоні не існує потреб у таких навичках. Це, звичайно, мало

втішає, оскільки змінювати місце проживання в пошуках роботи зголоситься далеко не кожний, та й сімейні, житлові і фінансові проблеми не дозволятимуть здійснити це. Найнебезпечніше в подібній ситуації – втратити впевненість у собі і у власних силах. Позбутися такого стану набагато важче, аніж усе ж проявити необхідну наполегливість і силу волі протягом інтенсивних пошуків. Навіть невдачі несуть у собі позитивний фактор. За час пошуків ви набуваєте практичного досвіду, удосконалюєте техніку пошуку роботи, збираєте інформацію, розширюєте коло знайомств, а це веде до зміцнення відчуття впевненості в собі.

Не впадайте в депресію, наполегливо шукайте, проте пам’ятайте, що мине рік-інший, а можливо й менше, і ви втратите свої професійні навички. Роботодавці не схвалюють великі періоди відсутності роботи у вашій біографії. УСПІХУ У ПОШУКУ РОБОТИ!





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 436 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...